Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonasında Türk Rüzgarı Esti!

11. Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonasında ülkemizin göğsünü kabartan başarılar ile dönen kadın ve erkek işitme engelliler voleybol takımları altın ve gümüş madalya kazandı.

Ev sahipliğini Türkiye’nin yaptığı 11. Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonasında, İşitme Engelliler Türkiye Erkek Milli Voleybol takımımız şampiyonayı birinci olurken, İşitme Engelliler Kadın Voleybol Takımımız ikinci oldu.

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Voleybol Milli Takımı, finalde Ukrayna’yı 3-1 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Finalde Ukrayna İşitme Engelliler Milli takımı ile karşı karşıya gelen ‘Filelerin Efeleri’, oynanan üç seti de kazanarak karşılaşmayı namağlup tamamladı. Ukrayna İşitme Engelliler Milli Erkek Voleybol Takımı ve İtalya İşitme Engelliler Milli Erkek Voleybol Takımı sırasıyla ikinciliği ve üçüncülüğü elde etti.

Organizasyonun finalinde  Ukrayna İşitme Engelliler Kadın Voleybol Takımı ile karşılaşan Türkiye İşitme Engelliler Kadın Voleybol Takımı, üç sette de kıyasıya rekabet etti. 3-0’lık skorla mağlup olan Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, şampiyonayı ikinci sırada, gümüş madalya ile tamamladı. Ukrayna ve İtalya milli takımları sırasıyla 1. ve 3. sıradaki yerlerini alarak 11. Avrupa İşitme Engelliler Şampiyonasını Noktaladılar.

Haber: Zehra Gider

Fotoğraf: AA/ Orhan Kuzu