Azerbaycan-Türkı̇ye Dostluğu Ezgı̇lerle Kutlandı

Türkiye-Azerbaycan dostluk haftası kapsamında düzenlenen konserde geleneksel ezgiler Antalya AKM Aspendos salonundan yükseldi. Azerbaycan’ın önemli bestecileri Üzeyir Hacıbeyov, Tevig Guliyev ve Kara Karayev’in eserlerinin icra edildiği etkinlikte müzikseverler anlamlı ve unutulmaz bir gece yaşadı.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen ‘Türkiye-Azerbaycan dostluk Haftası’ etkinliği, Antalya AKM Aspendos salonunda gerçekleştirildi. Konserde, Azerbaycan’a ait eserlerden oluşan seçkiler Antalya Devlet Senfoni Orkestrası tarafından icra edilirken, tenor müzisyen Şenol Talanlı tarafından seslendirildi.

Azerbaycan’ın geleneksel ezgileriyle dinleyicilere müzik ziyafeti sunulan etkinlikte, Azerbaycan’ın önemli bestecileri Üzeyir Hacıbeyov, Tevig Guliyev ve Kara Karayev’in eserleri icra edildi. Azerbaycan’ın kültürel mahnıları ve operalarından aryaların da yer aldığı repertuarın orkestra şefliğini ve program hazırlayıcılığını ise Oğuzhan Balcı üstlendi.

Program ile ilgili Akil Haber ajansına konuşan orkestra şefi ve aynı zamanda program hazırlayıcısı olan Oğuzhan Balcı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın haftalık konserleri bazen önemli haftalara, önemli günlere denk geliyor. Bu konser de bu önemli etkinliklerden biri olan Türkiye-Azerbaycan dostluk konseri teması için hazırlandı” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin Tel ve Şerif Ali Duman