Azra’nın Davası Mart Ayına Ertelendi

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldüren Mustafa Murat Ayhan’ın ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılandığı davanın üçüncü duruşması mart ayına ertelendi. Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Ayhan, Antalya’da görülen davanın bugünkü ikinci duruşmasına SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı.

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen sanık Ayhan, 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten insan öldürme’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘hırsızlık’ suçlarından bugün ikinci kez Antalya Adalet Sarayı’nda hâkim karşısına çıktı.

Haytaoğlu’nun ailesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulunurken, Diyarbakır Cezaevi’nde bulunan sanık Mustafa Murat Ayhan SEGBİS ile katıldı. Duruşmaya, Türkiye’nin birçok ilinden yetki belgesi bulunan çok sayıda avukat, şikayetçi müdafi olarak katıldı.

Şikayetçi Avukatlar Azra’nın Arkadaşlarının da Dinlenmesini İstedi

Şikayetçi avukatları, kamu vicdanının rahatlatılması ve adaletin tecelli etmesinin önemine değinerek, soruşturma aşamasında beyanları alınan sanığın arkadaşları ve yakınlarının mahkemede de dinlenmesini talep etti.

Avukatlar ayrıca sanığın geçmişinin de değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, bazı mahkemelerdeki dosyalarının da incelenmesini istedi.

Sanık Avukatının Talebi Reddedildi

Sanık Avukatı Ali Başaslan, maktulün korona virüslü olması sebebiyle nefessiz kaldığını iddia etti. Ayrıca dosyada yer almayan Azra’nın müvekkiline gönderdiği bir ses kaydı ve kendi el yazısıyla ‘ilgili makamlara’ adıyla yazdığı bir mektup bulunduğunu da öne sürdü.

Mahkeme başkanı, Azra’ya ait olduğu iddia edilen ses kaydı ve mektubu dosyaya koymayıp, sanık avukatına iade etti.

Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 21 Mart 2022 Pazartesi günü saat 14.00’e erteledi.

Çapraz Sorguda Cinayeti İşlediğini İtiraf Etmişti

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, geçtiğimiz yıl Mustafa Murat Ayhan tarafından geçtiğimiz temmuz ayında hayattan koparılmıştı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Azra’nın cep telefonundan en son Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğünü tespit etmesinin ardından Ayhan’ı çapraz sorguya almıştı. Ayhan, sorguda cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

Haber: Güldeste Demirtaş