Beş Beyaz Taşın Hikayesi Sergisi Açıldı

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Sergi Salonu’nda Beş Beyaz Taşın Hikayesi sergisi açıldı. Sergide 70’ten fazla taş eser sanatseverler ile buluştu.

70’ten fazla eserin 18 ay gibi bir sürede tamamladığını belirten Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Serpil Satı, “Hem fiziksel hem ruhsal açıdan zorlu bir süreç oldu” dedi.

Gördüğüm Bu Renkler İle Bir Şeyler Yapmak İstedim

Sergideki eserlerinin uzun ve zorlu bir sürecin sonucu olduğunu söyleyen Satı, “Uzun bir rahatsızlık yaşadım ve bu rahatsızlıkta fiziksel ve ruhsal acılar çektim. Taburcu olduğumda yoğun bakımda gördüklerimi hatırlamaya çalıştım ama anı yerine renkler görmeye başladım” dedi.

Gördüğü renkler ile bir şeyler yapmak istediğini ifade eden Satı, ortaokul yıllarından sonra eline ilk defa fırça aldığını ve beş tane taş toplayarak beyaz renge boyadığını söyledi. Çalışmalarını geliştirmeye devam ettiği sürenin sonunda 18 aylık süreçte 70’i aşkın eser ortaya çıktığını ekleyen Satı, “Taburcu olduğum gün olan 4 Nisan’a denk getirerek sergimi açtım” dedi.

Sergi, 15 Nisan’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Haber: İsa Arı