‘Bizim Çocuklar’ EURO 2020’de İlk Maçına Çıkıyor

Millilerimiz 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) açılış maçında ev sahibi İtalya ile karşı karşıya gelecek. Türkiye saatiyle 22.00’da Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanacak maçta Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalarken, maç TRT1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası A grubunda yer alan Türkiye’nin en güçlü rakibi ev sahibi İtalya olarak gösteriliyor. Spor otoriteleri, güçlü kadrosu ve özellikle de son zamanlarda yakaladığı başarılı ivme nedeniyle A Milli Takım’ın en zor rakibinin İtalya olacağı konusunda hem fikir durumda. Ay-yıldızlıların A grubunda yer alan rakipleri 27 maçtır kaybetmeyen İtalya ile birlikte, kaliteli bir kadroya sahip olan İsviçre ve mücadeleci oyun yapısıyla dikkat çeken Galler. Bu akşam oynanacak maç ile birlikte Türkiye ve İtalya 9. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan maçlarda Türkiye’nin galibiyeti bulunmazken, oynanan 8 maçın beşini İtalyanlar kazanmış ve 3 maç berabere tamamlanmıştı.

Turnuvanın En Genç Takımıyız

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılan milli takımlar arasında 25 yaş ortalamasıyla turnuvanın en genç yaş ortalamasına sahip takımı Türkiye. Turnuvada yer alan bazı takımlar tecrübeli oyuncularıyla ön plana çıkarken A Milli Takım’ın ön plana çıkan özelliği ise genç, dinamik ve kaliteli bir kadroya sahip olması.

İtalyan Basını Temkinli

Turnuva öncesinde Avrupa basını tarafından Türkiye’nin genç ayaklara sahip olduğu vurgulanırken özellikle İtalyan basınında yer alan bazı manşetler dikkat çekti. “Genç Türkler Korkutuyor” başlığıyla okurları karşısına çıkan Il Giornale gazetesi haberin devamında Türkiye’nin turnuvanın en genç ekibine sahip olduğunu vurguladı. Il Giornale gazetesinde yer alan haberin detayında ise bu genç takımın hırsı ve kalitesiyle ön plana çıkabileceği belirtildi.

İtalya’da yayın yapan çoğu gazete açılış maçı öncesinde ay-yıldızlıların dikkate alınması gereken bir rakip olduğunun altını çizdi. Corriere della Sera ve Corriere dello Sport gibi ünlü İtalyan gazeteleri ise İtalya’nın gerçek rakibinin Türkiye olduğunu vurguladı. İtalya’nın ünlü spor gazetesi La Gazzetta dello Sport ise Türk futbolcuların İtalyan futbolunu yakından tanıdığına dikkat çekti. Haberde İtalya’da top koşturan Türk oyuncuların İtalyan futbolu hakkında bilgili ve deneyimli olduğu hatırlatılırken bu oyuncuların İtalyan futbolu hakkında takım arkadaşlarına bilgiler verebileceği ifade edildi.

EURO 2020 Elemelerindeki Başarı Umut Veriyor

Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası eleme gruplarında gösterdiği başarılı performansla göz doldurmuştu. A Milli Takım’ın eleme maçlarında gösterdiği başarılı performans yarın oynanacak İtalya maçı ve sonraki maçlar içim Türk futbol severlere umut veriyor. Türkiye H grubu eleme maçlarında elde ettiği başarılı performans ile EURO 2020 turnuvasına katılmaya hak kazanmıştı. Özellikle eleme grubunda son dünya şampiyonu Fransa’ya karşı oynanan futbol A Milli Takım’ın büyük turnuvalarda büyük takımlara karşı başarılı bir performans göstereceğinin işareti olarak kabul ediliyor. Millilerimiz H grubunda oynadığı 10 maçta 7 galibiyet alırken kalesinde sadece 3 gol görmüş ve eleme grubunu son dünya şampiyonu Fransa’nın ardından 2. olarak tamamlamıştı.

Haber: Mahmut Esat İnekci