Çevre Festivalinde “Ego İnsandan Eko İnsana” Vurgusu

Antalya Muratpaşa Belediyesi ile Adalya Vakfı’nın ortak organizatörlüğünde 3. Muratpaşa Çevre Festivali Engelsiz Kafe Yaşam Alanı’nda gerçekleşti.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Muratpaşa Çevre Festivali, “İklim ve Her Şey” sloganıyla 12 – 15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Adalya Vakfı Engelsiz Kafe Yaşam Alanı’nda düzenlenen festivalin ilk gününde Akdeniz’de Biyoçeşitlilik Karma Sergi’si, Aydın Kanza Sanat Galeri’si, Geleneksel Türk Sanatında Çiçek Motifleri Atölye’si ziyarete açıldı. Festivalin devamında ise Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü eğitmenleri tarafından sporla geri dönüşüm kapsamında, taşlarla ve geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış ağırlıklarla pilates dersi verildi. Festivalin kapanışında ise sevilen müzik grubu Gripin sahne aldı.

Ego İnsandan Eko İnsana

Konserde söz alan Muratpaşa Belediye Başkanı avukat Ümit Uysal, “Ego insandan eko insana bir yolculuk yapmamızın ihtiyaç olduğunu bütün insanların bilmesi gerekiyor. Çevre artık bir farkındalık olmaktan çıktı zorunluluk haline geldi” şeklinde konuştu.

Amaç 7’den 70’e Farkındalık Yaratmak

AKİL Haber Ajansı’na konuşan Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ceren Şahin ise “İklim krizi, iklim değişikliği, küresel ısınma, sera gazı emisyonları yediden yetmişe herkesin dilinde şu an bunlar duymaya başladık. Eskiden bizi ürkütmeyen şeylerdi artık yanımızda yanı başımızda olumsuz etkilerini bire bir hissetmeye başladık. Bu festivalle, yediden yetmişe herkesin çevrenin bir tane olduğunu ve kaybettiğimiz anda geri getiremeyeceğimizi anlatmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Haber: İsa Arı ve Mekin Coşkun