Chelsea Başkanı, Kulübü Satmaya Karar Verdi

Rus milyarder Roman Abramoviç  Chelsea’nin resmî sitesinden yaptığı açıklamada kulübü satılığa çıkardığını duyurdu.

İngiliz Premier Lig takımlarından Chelsea Kulüp Başkanı Roman Abramovic, kulübün internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada kulübü korumak amacıyla, sahip olduğu Chelsea futbol kulübündeki hisselerini satma kararı aldığını açıkladı.

“Kulüp Menfaati İçin Bu Kararı Aldım”

Rus milyarder, “Mevcut durumda, taraftarların, çalışanların, kulüp ortaklarının ve kulübün sponsorlarının çıkarına olduğuna inandığım için kulübü satma kararı aldım” ifadelerine yer verdi. Yaptığı açıklamada kulüpten bu şekilde ayrılmak istemediğini ve bunun için üzgün olduğunu belirtti.

“Satıştan Elde Edilen Gelir Ukrayna’ya Bağışlanacak”

Kulübü satmasının temel sebebinin, kulübün menfaatleri olduğunu dile getiren Roman Abramoviç, satıştan elde edilecek net gelirin Ukrayna’da savaşta zarar görenler için kullanılacağına ve mağdurların acil ihtiyaçlarına göre fonlar oluşturulacağını ifade etti.

Haber: Adilcan Özdemir