‘Çocukların Gözünden Göç’ Resim Sergisi Açıldı

Akdeniz Üniversitesi sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Araştırma Merkezi ile Okyanus Koleji’nin işbirliğiyle hazırlanan “Çocukların Gözünden Göç” başlıklı resim sergisi açıldı.

Akdeniz Üniversitesinden Sosyal Politika Ve Göç Çalışmaları Araştırma Merkezi ve Okyanus Koleji’nin birlikte yürüttüğü, “Çocukların Gözünden Göç” resim sergisi Akdeniz Üniversitesi Olbia Sergi Salonu’ndan sanatseverlerle buluştu.

Öğrenciler başta olmak üzere genç ressam adaylarının ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, çocukların gözünden göç olgusunu anlatan resimler sergilendi.

Akil haber ajansına açıklamalarda bulunan Akdeniz Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, “8-12 yaş aralığındaki çocuklardan göç denilince akıllarına gelenleri resmetmeleri istedik. Bu sayede çocukların yaşadıklarını sanat ile buluşturup onlara travmalarından doğabilecek psikolojik sorunları bertaraf etmeyi amaçladık” dedi.

Sergi 19-30 aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Haber: İsa Arı