Covid-19 da Yeni Dönem

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında alınan yeni kararları kamuoyuna açıkladı.

Pazartesi günü sosyal medya hesabında, “Yarın beklenen açıklamayı yapacağım” diyen Fahrettin Koca, açık havada maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını bildirdi. Koca, kapalı alanlarda ise yeterli havalandırma sağlanması şartıyla maske kullanım zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Maskelerin hayatımızdan tamamen çıkmadığını belirten Koca “Maskeleri gerektiğinde hemen takmak üzere yanımızda taşıyoruz” diyerek hâlâ tedbirli olmamız gerektiğini vurguladı.

Pandemi sebebiyle aksayan eğitimle ilgili de açıklamada bunulan Koca, sınıfta iki vaka çıkması halinde sınıfın kapatılması uygulamasına son verdiklerini açıkladı. Test sonucu pozitif çıkan öğrencinin izole edilmesinin yeterli olacağını vurgulayan Koca, havalandırma sisteminin yeterli olmadığı sınıflarda maske kullanımına devam edilmesi gerektiğini belirtti.

HES Kodu Dönemine Son

Hastalık belirtisi göstermeyen vatandaşlara artık Covid-19 testi yapılmayacağını söyleyen Koca, uzun zamandır hayatımızda olan HES kodu uygulamasının da tamamen kaldırıldığını açıkladı. Koca, artık hiçbir kurum ve kuruluşun girişinde HES kodu talebinde bulunulmayacağını belirtti. Koca konuşmasında salgın kelimesine eskisi kadar vurgu yapılmasının gerekli olmadığını belirterek, “Salgını günlük hayatın ana kriteri olmaktan çıkarmalıyız” dedi. Koca son olarak,  isteyen vatandaşların süregelen davranışlarını devam ettirebileceklerinin altını çizdi.

Haber: Öykü Güleç ve Bahar Dalkılıç