Cumhuriyetin 100. Yılında İletişim Konferanslarının İkincisi Gerçekleşti

Psikolog Dr. Özgün Kızıldağ, ‘Bağımlılığın Kimyası: Tehlikeli Oyunun İçyüzü’ başlıklı konferansta öğrencilerle buluştu.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Kızıldağ madde ve alkol bağımlılığı üzerine konuştu.

“Hazzı Erteleyip Bağımlılıklarımızdan Kurtuluyoruz”

Konferansın ardından Akil Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Psk. Dr. Özgün Kızıldağ; “İnsanları büyük bir istekle dinlerken görmek güzel. Hazzı erteleme, çaba gerektiren kontrol ve çocukların zorlandığı anlara tahammül etmelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Hayatta zorlandığımız ve hep mutluluk veren anlara sahip olmasak da hayata devam ediyoruz. Ebeveynler çocuklar adına bu zor durumlara katlanamıyorlar. En ufak zorlanılan bir durumda kaytarma eğilimine giren çocukların, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık ve hızlı haz yaratan maddelerle karşılaştıklarında hayır demeleri kolay olmuyor. Bu yüzden çocukların haz eşiklerini yükseltmeliyiz” dedi.

Bağımlılığın Aşılmasındaki En Büyük Etken İstekli Olmak

Belediyelerin ve çeşitli kurumların zararlı alışkanlıkları bırakmak için birçok destek programları olduğunu belirten Kızıldağ; “Çocukların bu süreci atlatmalarındaki en büyük etken her şeyden önce  istekli olmalarıdır. Ebeveynleri tarafından ne istediklerinin sorulması ve zor anlarda onların yanında olabileceğini hissettirmeleri de bu süreci atlatmalarında önemli bir rol alıyor. Ebeveynler bunu yaparken çocukların yerine bu sorumluluğu almamalı” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep Kaynar, Seçil Peki, Sıla Karademiroğlu, Ömer Güler