Cumhuriyetin 100. Yılında Sertab Erener Coşkusu

Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ve bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarına denk gelen 8. Old Town Festivali’nde Sertab Erener sahne aldı. Erener’den önce sahneye 2023 kişilik Cumhuriyet Korosu çıkarken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal cumhuriyetin önemine vurgu yaptı.

Hayatın Tam Ortasından Hayatı Değiştiren Bir Cumhuriyet

Konser öncesi alana toplanan vatandaşlara seslenen Başkan Ümit Uysal, “Bizim Cumhuriyetimiz herhangi bir cumhuriyet gibi değil. Hayatın tam ortasından, hayatı değiştiren bir cumhuriyet. Bizim cumhuriyetimiz bilimin, aydınlığın dünya tarihindeki en parlak zaferidir. Bizim cumhuriyetimiz insanların tebaa olmak yerine ben insanım ben bireyim diyebilmeleridir. Bizim cumhuriyetimiz kadınların ben insanım diyebilmesidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Uysal’ın hemen ardından Sertab Erener, ‘’Doğum gününüz kutlu olsun’’ diyerek Cumhuriyet’in 100. yılını sevilen şarkılarıyla kutladı.

Haber: Ömer Toprak Yalçın