Dans Tutkusu Sayesinde Engelleri Aştı

Yürüme engelli Akif Berker Dalgıç, dansa olan tutkusu ile yaşama sevincini hep taze tutuyor. Henüz 3 yaşındayken geçirdiği trafik kazasından sonra felçli olarak hayatına devam eden genç dansçı, ilerleyen günlerde Türkiye’yi temsil edeceği dans yarışmalarına katılmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Arkadaşım Sayesinde Dansı Sevdim”

Antalya’da yaşayan 1987 doğumlu Akif Berker Dalgıç’ı halk arasında “omurilik felci” olarak bilinen bedensel engeli hayata daha sıkı bağlamış. Çocukluk arkadaşı sayesinde tanıştığı break dansı, arkadaşını izleyerek öğrenmiş zamanla da bu dansa olan ilgisi giderek artmış.

Antalya’nın turistik mekanlarından biri olan Kaleiçi’nde bulunan tarihi Saat Kulesi’nin karşısında dans eden gençleri gördükçe dans etmeye heveslenen Dalgıç, daha sonra oradaki dansçılarla arkadaş olduğunu belirtiyor.

Akil Haber Ajansı’na konuşan Akif Berker Dalgıç, dans etmeye “neden ben de etmiyorum” sorusunu kendine sorarak başladığını ve 2009 yılından bu yana da 12 yıldır dans ettiğini belirtiyor.

Akdeniz Üniversitesi’nde de Dans Ettim”

Türkiye’nin incisi Antalya’nın gözde üniversitesi olan Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde de zaman zaman dans ettiğini söyleyen genç dansçı, arkadaşlarının kurduğu hip-hop dans grubu “Style of the Power” dahil olarak pek çok dans yarışmasına katıldığını ve otellerde gösteriler yaptığını da sözlerine ekliyor.

Paradans ile Daha Önce Hiç İlgilenmemiştim”

Akif Berker Dalgıç, tekerlekli sandalye ile yapılan dansa verilen isim olan paradans ile daha önce ilgilenmediğini, antrenör Gazi Umdu tarafından bu yöne yöneldiğini belirterek parandansın yurt dışında çok daha uzun yıllardır profesyonel spor dalı olarak yapıldığını sözlerine ekliyor. Ülkemizde ise son birkaç yıldır yapıldığını belirten Dalgıç, dans etmeyi sevdiğini, dans ederken keyif aldığını söylüyor. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından seçildiği takdirde ise ülkesini en iyi şekilde temsil etmek istediğini ve bu görevden çok mutlu olacağını da belirtiyor.

Tek Diyeceğim Herkes Mutlu Olduğu Uğraş ile İlgilensin”

Dans etmenin güzel olduğunu ve onu mutlu ettiğini belirten Akif Berker Dalgıç, bedensel engeline rağmen kimseye aldırmadığını ve herkesin de böyle yapmasının faydalı olacağını söyledi.

Hayattaki en önemli şeyin mutluluk olduğunu belirten Berker, mutlu olduğu şeyi yaparak yani dans ederek bir yarışmaya katılmanın heyecanını da yaşıyor.

Haber: Osman Umut Yeşil