Demirören Matbaası Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğrencilerini Ağırladı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Hürriyet Akdeniz ve Demirören Matbaası çalışanları tarafından gazete tasarım, basım ve yayın süreci konularında bilgilendirildi.

Demirören Matbaası müdürü Şems Tuğlu, Hürriyet Akdeniz editörü Pelin Gel, muhabir Ceren Deniz, sayfa tasarımcıları Eren Öztürk ile Orhan Sert ve basım öncesi kontrolden sorumlu Bülent Zorlu, öğrencilerle geleneksel medyada çalışma hayatıyla ilgi tecrübelerini paylaştı. Demirören Medya Grubu bünyesinde bulunan Hürriyet, Milliyet, Fanatik gazetelerinin yanında Almanya Bild gazetesinin basımı da yapılan matbaada öğrenciler tesisi gezme ve basım aşamasını yerinde inceleme fırsatı buldu.

“Zevkli bir işimiz var”

Öğrencileri gazete tasarımı hakkında bilgilendiren sayfa tasarım sorumlusu Eren Öztürk, gazetecilik mesleğinin en zevkli taraflarından birinde olduğunu “İşimiz bir nevi yap-boz yapmak. Haberin önemine göre sayfayı revize edip yazının ve fotoğrafın boyutunu kurumun kullandığı şablonlara uyarak sayfaya yerleştiriyoruz” cümleleriyle ifade etti.

“Öğrencilere her zaman kapımız açık”

Tesis müdürü Şems Tuğlu “Öğrencilere her zaman kapımız açık. Tecrübe kazanmak adına burayı ziyaret edip tasarım, baskı ve dağitim aşamaları için incelemede bulunabilirler” sözleriyle meslek hakkında bilgi sahibi olmak ve deneyim kazanmak isteyen öğrenciler için yerinde deneyimleme fırsatı olduğunu söyledi.

Haber: Eren Bolat