Doğa ve Kuş Fotoğrafları ile Farkındalık Arayışı

İnsanların giderek doğadan uzaklaştığını ve doğaya karşı daha bilinçsiz davrandığını düşünenler, doğa için farkındalık projelerini daha sık gerçekleştiriyor. Onlardan biri olan Antalya Kuş Gözlem Topluluğu Üyesi Gökçe Coşkun, sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınlarla doğadaki yaşam ve kuşlarla ilgili katılımcılara bilgi veriyor, aynı zamanda çektiği fotoğraflarla da doğadaki canlılığa ve güzelliğe dikkat çekiyor. Bu şekilde insanlarda doğaya karşı bilinç oluşturmak istiyor.

Sosyal mecralardan çektiği doğa ve kuş fotoğrafları ile insanlarda doğaya karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen Gökçe Çoşkun, dünyanın sadece insanlara ait olmadığını ve insanlara doğa hakkında eğitimler verilmesi gerektiğini ifade ederek pandemi döneminde insanlara ulaşmak için sosyal mecralardan yararlandığını söyledi.

Çocuklar İçin Doğa Eğitimi

Coşkun, “Bir araya gelemediğimiz pandemi döneminde yaptığımız farkındalık projelerinin büyük kitlelere ulaşmasında sosyal mecralardan büyük avantaj sağlıyorum” diyerek sosyal medyanın, doğa farkındalığı için büyük bir avantaj olduğunu sözlerine ekledi. İnsanlara doğa ile ilgili belirli bir eğitim verilmesi ve bu eğitimin çocukluktan başlaması gerektiğini söyleyen Coşkun, “Avrupa’da olduğu gibi eğitim müfredatlarına doğa ile ilgili dersler konulmalı.  Çocukluktan itibaren belirli bir eğitim verilmeli, bu sayede çocukların ilerde doğaya karşı daha bilinçli olmasını sağlamalıyız. Kişisel hesaplarımdan, doğa ve kuşlar hakkında elimden geldiğince faydalı bilgiler vermeye çalışarak takipçilerimi bilgilendirmeye çalışıyorum” dedi.

“Hayvan Hakları İçin de Proje Üretiyoruz”

Diğer canlıların da yaşam döngüsünün birer parçası olduğunu belirten Coşkun, doğa koruma bilincinin insanlara aşılanması gerektiğini ve doğanın uzakta aranmaması gerektiğini söyledi.  Doğadaki kuşların en güzel halini görüntüleyen Coşkun, “Penceremizden baktığımız bir ağaçtaki kuş da doğanın bir parçasıdır” dedi. Gelecekteki projelerinden de bahseden Coşkun, “Doğayı ve sulak alanları korumak, aynı zamanda hayvan haklarına dikkat çekmek için projelerimiz var.  Antalya Kuş Gözlem Topluluğu olarak da bu projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Şerif Ali Duman