Dublaj Sanatçısı Kadir Özübek Akdeniz Üniversitesi’nde

“Testere”, “Freddy Krueger”, “Ayı Yogi”, “Kas Adam”, “Buz Kralı” gibi popüler karakterleri Türkçe seslendiren Kadir Özübek, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilerle buluştu.

Neredeyse 30 yıldır sesiyle sektörde yer edinen, 80 binden fazla farklı karaktere bürünen Özübek, öğrencilere bu sektördeki hikayesinin nasıl başladığını, neler deneyimlediğini anlattı. Sesini geliştirmek ve korumak için özel bir rutini olmadığını ama iyi bir kayıt için moralin çok önemli olduğundan bahsetti. Bu işe ilgisi olan gençlere ise kurucusu olduğu film akademisine başvurabileceklerini söyledi.

“Dünyaya Tekrar Gelsem İşim Yine Seslendirme Yapmak Olsun İsterdim”

Mesleğini ne kadar severek yaptığını belirten dublaj sanatçısı, seslendirmeyi en sevdiği karakterlerin ise animasyon karakterleri olduğunu ifade etti. Favori karakterinin ise Regular Show’dan Kas Adam olduğunu öğrencilerle paylaştı.
Söyleşiye gerçekleştirdiği dublajlarıyla renk katan Kadir Özübek, salondaki öğrencilerden çeşitli sesler çıkarmalarını isteyerek “Rabarna” denemesi gerçekleştirdi.
Yoğun ilgi gören konferans, Özübek’in katılımcılarının sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

Haber: Elis Zehra Karabacak