Düğün Sektörü ‘Nikah Tazelemeyi’ Bekliyor

Koronavirüs salgınının artmasıyla birlikte başlayan kısıtlamalar ve kapanmalardan etkilenen düğün sektörü, normalleşme dönemini bekliyor. Düğün salonu sahipleri, salonların büyüklüğünün ve kişi kapasitesinin aynı olmadığını belirterek metrekareye düşen kişi sayısının yeniden düzenlemesini talep ediyor.

Düğün salonları ve 2021 yılında yapılması planlanan düğünlerle ilgili 1 Mart 2021 tarihli kabine toplantısında alınan karara göre; düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler kişi başına minimum 8m² alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler; kişi başına minimum 8m² alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek. Ancak, bu kararın yeniden düzenlenmesini talep eden düğün salonu sahipleri, geniş düğün salonu olan işletmelerin daha fazla kişi alabileceğini savunuyor.

Hijyenik koşullara bağlı kalmak ve kurallara uymak şartıyla daha fazla kişiyle düğün yapabilmeyi talep eden düğün salonu sahipleri, pandemide nikah tazelemeyi beklediklerini belirtiyor.

İzmir’in Kınık ilçesinde düğün salonu sahibi olan Fatih Oğuz, pandemi koşullarının kendisini ve ailesini yıprattığını belirterek işletmesinin ayakta durmasını sağlayabilmek için ek iş yapmak zorunda kaldığını ifade ederek mekanlarla ilgili fiziki kuralların metrekare ve kişi sayısı üzerinden yeniden değerlendirilmesini talep etti. Oğuz, Akil Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, maddi zorluklar nedeniyle bankalara çeşitli borçlanmalar yaşadıklarını ve devletten bekledikleri desteği göremediklerini dile getirdi.

Fatih Oğuz, önümüzdeki dönem için düğün sektöründe esnemeler yaşanmazsa düğün salonu sahipleri olarak kendilerini daha zorlu bir sürecin beklediğini ve olası bir normalleşme döneminde düğün ve nikah merasimlerinde bütün önlemleri alacaklarını söyledi.

Haber: Şerif Ali Duman