Dünya Engelliler Gününde Potada Dostluk Rüzgarları Esti

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Asat Spor Kulübü 3 Aralık Cumartesi günü evinde ağırladığı Gümüşhacıköy Hayat Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nü 56-33 yendi. Dünya Engelliler Günü’nde oynanan karşılaşmaya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katılım gösterdi.

Asat Maça Çok İyi Başladı

Mücadeleye iyi başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Asat Spor Kulübü ilk 5 dakikayı 11-4 önde geçerken çeyreğin ikinci yarısında da üstünlüğünü devam ettirdi ve ilk periyodu 23-6 önde geçti. İkinci çeyrekte de iyi oyununu sürdüren Asat, ilk yarıyı 39-14 önde kapattı.

İkinci Yarıda Dengeli Oyun

Deplasman ekibi soyunma odasından etkili savunmayla dönerken 2 dakika boyunca potasını sayıya kapadı. Çeyreğin kalanında da iyi bir oyun ortaya koyan deplasman ekibi 6-14’lük çeyrek skoruyla son periyoda girerken 45-28 ile farkı 17 sayıya indirse de Antalya Büyükşehir Belediyesi Asat Spor Kulübü, karşılaşmayı 56-33 kazanmasını bildi.

“İstediğimiz Oyunu Sergileyerek Maçı Kazanmasını Bildik”

Mücadelenin ardından Akil Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Asat Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı antrenörü Hakan Sun, “Karşı takımın rotasyon zayıftı biz de istediğimiz oyunu sergileyerek  maçı kazanmayı bildik” dedi.

“Hedefimiz Her Zaman Süper Lig”

Müsabakalarını 1. Lig’de sürdüklerini ifade eden Sun, “Takımımız 12 oyuncu ve 3 yardımcı antrenörden oluşmakta. Hedefimiz her zaman Süper Lig. Orada kalıcı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çalışmalarımıza Yoğun Tempoyla Devam Ediyoruz”

Oyunculardan Mustafa Kalay, “Güzel bir maç oldu. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Geri kalan maçlarında da başarılar diliyoruz. Hedefimiz Süper Lig. O doğrultuda çalışmalarımıza yoğun tempoyla devam ediyoruz” diye konuştu.

“Fair Play ve Dostluk Yüksek Seviyedeydi”

Bir diğer oyuncu Asım Fuat ise “Keyifli bir maçtı. Fair Play ve dostluk yüksek seviyedeydi. Galibiyet aldık ve mutluyuz” ifadelerini kullandı. Antalya’nın dünyaya kapılarını açan bir şehir olduğunu söyleyen Fuat, “Antalya’nın tekerlekli sandalye basketbol alanında da söz sahibi olması gerekiyor. Hedefimiz önce süper Lig’e çıkmak ardından playoff oynamak ve Avrupa kupaları” diyerek cümlelerini sonlandırdı.

Haber: Berkay Zengin