E- Spor’dan Formula 2’ye Yolculuk: Cem Bölükbaşı

Formula, E-spor ve GT4 yarışçısı olan Cem Bölükbaşı bu yıl Formula 2’de yarışacağını açıkladı. Böylelikle Bölükbaşı, bu kulvarda piste çıkacak ilk Türk pilot unvanını kazanmış oldu.

Sanal Pistlerden Gerçek Pistlere

Formula 2’nin 2022 Şampiyonası’nda Çekya takımı Charouz Racing System ile yarışacağını duyuran Bölükbaşı, ilk Formula 2 yarışına mart ayında Bahreyn Uluslararası Pisti’nde çıkacak. Genç yarışçı, 2022 yılında ise toplam 28 yarışta pistte sahne alacak.

Sadece Formula 2’de yarışacak ilk Türk pilot olmakla kalmayan Bölükbaşı, aynı zamanda e-spordan gelip Formula’da yarışacak olan ilk pilot olarak da tarihe geçti.

Hedefim Türkiye ve Dünyada Rekorlar Kırmak”

12 Ocak’ta yapılan canlı yayında bu yıl Formula 2’de yarışacağını açıklayan Bölükbaş, Formula 1 pilotu hayalini gerçekleştirmek için çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Bölükbaşı, “Benim için inanılmaz bir gelişme bu. Sanal yarışlarda binlerce saat antrenman yapıp Formula1’in e-spor yarışlarında dünya şampiyonlukları kazanırken her zaman hayallerimde bir gün gerçek yarış pistlerinde de yeteneklerimi gösterebileceğim düşüncesi vardı. Son iki yılda çeşitli şampiyonalarda elde ettiğim başarılarla bunu kanıtladığımı düşünüyorum” diye konuştu.

Hayali olan Formula pilotluğuna uzanan yolda en büyük desteği ailesinden gördüğünü söyleyen Bölükbaşı, “Bu yolculukta hayallerime benim kadar inanan başta ailem, sponsorlarım ve destekleriyle yanımda olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’na (TOSFED) çok teşekkür ederim. Bu destekler olmasa bu noktaya gelemezdim. Bir an önce Charouz Racing System ile sezona başlamak için sabırsızlanıyorum. Yarış kariyerime, Türkiye ve dünya motor sporları tarihine yeni rekorlar eklemek için elimden gelenin en iyisini yapacağım” ifadesiyle sözlerini noktaladı.

Formula 1’den Cem Bölükbaşı Paylaşımı

Formula 1’in sosyal medya hesaplarında Cem Bölükbaşı’nın Formula 2’de yarışacağı duyurusu, “F1 E-spor’dan F2’ye geçen ilk pilot” başlığıyla paylaşıldı. İlgili paylaşım birçok sosyal medya kullanıcı tarafından beğenildi ve paylaşıldı.

Cem Bölükbaşı Kimdir?

Cem Bölükbaşı, 9 Şubat 1998 yılında dünyaya geldi ve küçük yaşta motor sporlarına ilgi duymaya başladı. Formula 4 ve 3 araçlarını test ettikten sonra sponsor bütçesi nedeniyle G2’nin e-spor takımıyla anlaşan Bölükbaşı, kariyerine e-sporda devam etti. 2017 Yılında F1 E-spor’da dünya 5. olan Bölükbaşı, Formula 1 efsanesi Fernando Alonso’nun G2 ile kurduğu takımın ilk sürücüsü olmanın mutluluğunu yaşadı. 2018 yılına gelindiğinde ise F1 E-sports Pro Draft’ı kazanıp Red Bull Toro Rosso takımına seçildi. 2019 Borusan Otomotiv Motorsport desteğiyle sanal ortamdan gerçek ortama geçerek BMW M4 GT yarış arabasıyla Avrupa şampiyonasına katıldı. Bölükbaşı’nın farklı Formula yarışı düzeylerinde çeşitli başarıları bulunuyor.

Haber: Devrim Tunç