Enerji Editörü Mehmet Kara, Öğrencilerle Buluştu

Enerji Günlüğü Genel Yayın Yönetmeni ve Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Enerji Editörü Mehmet Kara, öğretim görevlisi Işık Tunçel’in haber çözümlemeleri dersine konuk oldu.

Gazetecilik bölümü öğrencileriyle mesleki deneyimlerini paylaşan Kara, gazetecilik mesleğinde uzmanlaşmanın önemine değindi. Medya sektöründe hemen hemen her alanda uzmanlaşmanın giderek daha fazla öne çıktığını kaydeden Kara, “Sektördeki istihdam imkanları da buna paralel olarak şekilleniyor. Özellikle enerji sektöründe bunun sinyallerini son 5 yıldır daha fazla yaşıyoruz” dedi. Medyada dijital mecraların da giderek daha çok öne çıktığına değinen Kara, yeni medya haberciliğine hakimiyetin de sektörde iş bulmak isteyenleri bir adım öne çıkaracağını ifade etti.

Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Kara, medyada başarılı bir muhabir olmak için dünyadaki gelişmelerden haberdar olmanın önemine de vurgu yaptı.