Futbolun Büyükleri Anadolu’ya Boyun Eğiyor

2021/2022 Türkiye Süper Ligi’nde geride kalan 18 haftaya Anadolu takımları damga vurdu. 45 puan toplayan Trabzonspor zirveyi ele geçirirken, bir diğer Anadolu ekibi Konyaspor ise 36 puanla 2. sırada yer aldı.

Süper Lig’in üç büyük takımı Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, 2021/2022 futbol sezonu başlangıcında, taraftarlarının alışık olmadığı performanslar sergiledi.18. haftası geride kalan ligde söz konusu üç büyük takımdan Fenerbahçe 29 puanla 4, Beşiktaş 25 puanla 10 ve Galatasaray 24 puanla 12. sırada yer aldı.

Anadolu Takımları Zirveyi Ele Geçirdi

2010’da Bursaspor ve 2020’de Başakşehir şampiyonluğu dışında, Süper Lig’de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray uzun yıllardır şampiyonluğu aralarında paylaşan 3 büyük kulüp durumunda. Ancak son dönemlerde kulüplerin kötü yönetilmesi ve transferlerde yapılan yanlış hamleler büyük takımları maddi ve manevi birçok zarara uğrattı. Bu senenin formda takımı Trabzonspor, 18 hafta sonunda üç büyük kulüp ile kapatılması zor bir puan farkına ulaştı.

Kanarya Zirveden Erken Koptu

Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’e iyi bir başlangıç yaptı ve 8. haftada liderliğe kadar yükseldi. Şampiyonluğun favorilerinden gösterilen sarı lacivertlilerin zirveden kopması ise 9. haftada deplasmanda oynan Trabzonspor karşılaşmasıyla başladı. Söz konusu müsabakada rakibine 3-1 boyun eğen kanarya, 18 hafta sonunda zirveden 16 puan uzakta kalırken alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Vitor Pereira ile yollar ayrıldı.

Beşiktaş Geçen Seneki Oyunundan Çok Uzakta Kaldı

Geçen yılı şampiyon tamamlayan Beşiktaş, bu başarıya göze hoş gelen, hırslı ve azimli oyunla ulaşmıştı. Bu sezon taraftarlarını memnun etmeyen bir futbol sergileyen siyah beyazlıların 9.haftada deplasmanda oynadığı Başakşehir maçı kötü sonun başlangıcı oldu. Sonrasında ligde oynadığı 6 karşılaşmada 4 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet alan kara kartalda kötü gidişatın ardından teknik direktör Sergen Yalçın istifa etti.

Galatasaray Bekleneni Veremedi

Yeni seçilmiş başkanı ve sözleşmesi yenilenmiş teknik direktörüyle sezona büyük umutlarla başlayan Galatasaray bekleneni veremeyen bir diğer büyük camia oldu. Taraftarının istediği sonuçları bir türlü alamayan sarı kırmızılılar, ligde oynadığı son 7 karşılaşmayı kazanmazken geride kalan 18 hafta sonunda lider Trabzonspor’un 21 puan uzağında 12. sırada yer aldı.

Fırtına Bu Sezon Çok Başka Esiyor

Diğer üç büyük takıma nazaran sezona daha az belirsizlikle giren Trabzonspor, gerekli takviyeleri doğru hamlelerle yapmayı bildi. Oynadığı 18 karşılaşmada 14 galibiyet ve 3 beraberlik alan Karadeniz ekibi sadece Antalyaspor karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı. En yakın takipçisi Konyaspor’a 9 puan fark atan bordo mavililer, 45 puanla ligin zirvesinde bulunuyor.

Haber: Yaşar Soylu