Galatasaray’dan Bir Fatih Terim Geçti

Galatasaray yönetimi, alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırma kararı aldı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas ile Teknik Direktör Fatih Terim, NEF Stadyumu’nda gerçekleşen toplantıda bir araya geldi. Toplantı sonucunda alınan karara göre Fatih Terim ile yolları ayıran Galatasaray’da Başkan Burak Elmas, kulübün sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımladı.

Teşekkür ve Veda

Yapılan açıklamada, “Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan; kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı Divan Kurulu üyemiz, sevgili Fatih Terim hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi hali hazırda yürütmekte olduğu teknik direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir. Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa’da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz. Fatih hocamıza geçmişten bugüne yapmış olduğu büyük hizmetleri için başta yönetimimiz olmak üzere temsil etmekte olduğumuz Galatasaray Spor Kulübü ve camiamız adına teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Dördüncü Terim Dönemi Sona Erdi

21 Aralık 2017’de sarı kırmızılıların başına dördüncü kez gelen Fatih Terim, bu süreçte 176 maça çıkarken 97 galibiyet, 35 beraberlik ve 44 mağlubiyet aldı. Bu süre zarfında 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarını şampiyon olarak tamamlayan takımın başında yer alan Terim, aynı zamanda kupa koleksiyonuna bir Türkiye Kupası ve bir Süper Kupa ekledi.

Haber: Yaşar Soylu