Gazeteci Adayı Öğrencilerin Geleceği Konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Antalya basın sektörü temsilcileri bir araya geldi. Bölümün aynı zamanda Danışma Kurulu Üyesi olan temsilciler, bölüm öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezunlar mevcut sorunları ve çözüm yolları üzerinde fikir alışverişi yaptı.

Sektöre gazeteci yetiştiren kurumların başında gelen Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün daveti ile bir araya gelerek fakülte ve sektör işbirliği üzerinde konuşan Danışma Kurulu Üyeleri, yerel basın ile iletişim, öğrencilerin staj imkanları, ders katalogları üzerinde görüşlerini bildirdi.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tülay Narin Şeker, yeni eğitim öğretim döneminde fakülte olarak sektör ile daha yakından çalışarak, öğrencilerin içinde bulunduğu yeni projeleri birlikte üretmek istediklerini belirtti. Şeker, öğrencilerin staj imkanları, uygulamalı olarak yapılabilecek çalışmalar, sektörün ders içeriklerine katkısı konularında destek beklediklerini söyledi.

Toplantıya katılarak önerilerini dile getiren Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü Nedim Engin, yerel medya temsilcileriyle öğrencileri bir araya getirecek projelere ve bölümün uygulama atölyelerine destek verebileceklerini söyledi.

Demirören Haber Ajansı Antalya Haber Müdürü Salih Uçar, bugüne kadar bir çok öğrenciye staj imkanı sağladıklarını ancak Akdeniz Üniversitesi mezunu öğrencileri istihdam etmek istediklerini belirterek, öğrencilerin kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini, bu konuda da ajans olarak gerekli tüm desteği vereceklerini söyledi.

Danışma Kurulu toplantısına katılan fakülteden mezun olan Öğr. Gör. Taner Yapku ve Abdullah Özkan ve Öğrenci Temsilcisi Aslı Görgülü ve Cevat Epli öğrencilerin sektörden beklentilerini iletti.

Toplantıda sektörle işbirliğinin önemine dikkat çeken Bölüm Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Şeker, Doç. Dr. Emel Arık, Dr. Öğr. Üyesi Onur Öksüz ve Öğr. Gör. Ayşen Yalman, bölüm olarak sektörle daha yakından ilişkiler kurmak istediklerinin altını çizdi.