Genç Dinozorlar Ekibi ‘Ezber Bozan Genç Dino’ Podcast Yayınıyla Dinleyicilerine Merhaba Dedi

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi radyosu 91.3 ÜNİ FM koordinatörü Suat Erdöl’ün üniversiteden mezun olan öğrencilerle bir araya gelerek oluşturduğu “Genç Dinozorlar” ekibi projelerine bir yenisini daha ekleyerek, ‘Ezber Bozan Genç Dino’ başlıklı podcast yayını ile dinleyicilerine merhaba dedi. Podcast yayınlarıyla ilgili konuşan Erdöl, “Gelenekselci yapıyı savunuyoruz ama bir o kadar da moderne de yakınız. Eskilere dinozor kafalı derler, genç desek zaten genç ama ikisini birleştirdiğimiz zaman günümüzü yakalıyoruz” dedi.

“Eskiyle Yeniyi Birleştirip Günümüzü Yakalıyoruz”

91.3 ÜNİ FM Koordinatörü Suat Erdöl’ün 2017 yılında, üniversiteden mezun olan öğrencileri bir araya gelerek oluşturduğu “Genç Dinozorlar” ekibi kısa filmlerden ‘Ezber Bozan Genç Dino’ isimli Podcast serisine başladı.  Akil Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Akdeniz Suat Erdöl, Genç Dinazorlar’ın kuruluşuna ve şu zamana kadar olan gelişimine dair şu cümleleri kullandı: “Akdeniz Üniversitesi’ndeki hocalardan ve mezun öğrencilerden oluşan bir ekip kurduk. Ekibimiz, tıp fakültesi idari personeli Alican Öz, iletişim fakültesi mezun öğrencileri Oktay Şenol, Ali Aşiran ve Sibel Göydağ Çakmak’tan oluşuyor. Genç dinozorların bir geçmişi var. Gelenekselci yapıyı savunuyoruz ama bir o kadar da moderne de yakınız. Eskilere dinozor kafalı derler, genç desek zaten genç ama ikisini birleştirdiğimiz zaman günümüzü yakalıyoruz. 6 sene önce bu yola çıkarken daha çok görsel dünyaya bir proje hazırlamak üzere yola çıktık. Kısa filmlerimiz var, 12 yerde gösterim yaptık. Genç Dinozorlar adlı bir YouTube kanalımız var. Prodüksiyonu yüksek işler değil ama kendi halimizde işi hem öğrenmek hem keyif almak hem de bir bütünü oluşturabilmek adına yapmış olduğumuz işlerdi.”

“Radyo Yayınları Podcast Dünyasına Girdi”

Yayıncılık teknolojisindeki gelişmeleri takip etmeyi sevdiğini söyleyen Erdöl; “Geleneksel anlamdaki olan birçok şeyin aslında günümüz koşullarında artık geleneksel olan halinden çıkarak daha teknolojik ve daha modern bir havaya girdiğini hepimiz görüyoruz. Radyo yayını yapıyoruz ama artık radyo yayını podcast dünyasına girdi. Podcastler dünyanın her yerinde inanılmaz dinleniyor. Biz de podcast dünyasına girmeye karar verdik. Genç Dinozorlar ekibi birlikte çok zaman harcamış ve paylaşımda bulunmuş insanlardan oluşuyor. Bu da podcastlerimizi güzelleştiriyor” şeklinde konuştu.

“Geri bildirimin direkt gelmesi kadar keyifli bir şey yok”

Yapılan işinin karşılığının görülmesinin önemli olduğunu söyleyen ÜNİ FM koordinatörü Erdöl, “Podcast bizi biraz daha birbirimize bağladı diyebilirim kenetlenmemizi sağladı. Podcast yapmadan önce de gayet güzel işler çıkartıyorduk ama podcastte direkt karşılık görüyoruz. Geri bildirimin direkt gelmesi kadar keyifli bir şey yok. İlgi olduğunu görmek bizi mutlu edip motivasyonumuzu arttırıyor. Podcast belki de Genç Dinozorlar’ın patlama noktası olacak” dedi.

“Her Bölümde Farklı Bir Konuyu Ele Alıyoruz”

Programın içeriğine dair ise Erdöl; “Ezber Bozan Genç Dino  belli başlı konular üzerine kurulmuş bir podcast serisi değil, her bölüm farklı bir konuyu ele alıyoruz. Bölümün içinde bile farklı bir bölüm üretiyoruz” bilgisini verdi. Bölüm sayılarını henüz kestiremediklerini belirten Erdöl, “Sürprizlerimiz var başka şeyler de yapacağız. Hayatta kendine ait bir şey yapıyor olmanın keyfini yaşıyoruz” dedi.

“Podcast Hayatı Renklendiriyor”

Podcast yayınlarının avantajlarına da değinen Erdöl; “İnsanlar gündelik işlerini yaparken bir yandan da podcast yayınlarını dinliyorlar. Yani bu yayınların insan hayatına engel olan değil aksine hayatı renklendiren bir tarafı var. Podcastin en büyük artısı bu. Podcast çok dinleniyor çok tüketiliyor son dönemde. Güzel taraflarından biri de istediğin zaman dinliyorsun, geniş bir yelpazesi de var. Dinleme saati sana bağlı, dinleme ortamın sana bağlı. Her şey sana bağlı bu da podcasti çok cazip kılıyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Berkay Zengin