Genç Girişimci İletişim Fakültesi Öğrencileri İle Buluştu

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Kariyer Planlaması dersi kapsamında Mayi Tuz’un kurucu ortağı Sibel Gözüyukarı, öğrenciler ile bir araya geldi. Çok sayıda öğrencinin ilgi gösterdiği söyleşide Gözüyukarı, sektörde yaşadığı deneyimleri aktardı.

Mayi Tuz’un kuruluş aşamasını ve rafine tuzdan farkını ve sağlık açısından faydalarını anlatan Gözüyukarı, ürünlerini Amerika ve Avrupa’ya ihraç ettiklerini ve dünyaca ünlü İngiliz futbol kulübü Arsenal ile olan iş birliklerinden bahsetti. Girişimcilik ruhunu babasından aldığını söyleyen Gözüyukarı, bulunduğu durumu sorgulamak, şikâyet etmek ve mutsuz olmak yerine bulunduğu pozisyondan mutlu olmanın önemini vurguladı.

Bir girişimci olarak kadınların istihdamına çok önem verdiğini dile getiren Gözüyukarı,  girişimcilik sektöründe hayal kurmanın çok önemli bir detay olduğunu ve her ne olursa olsun bu sektörde vazgeçilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Söyleşinin sonunda öğrencilerle soru cevap yapan Gözüyukarı, “Hayaliniz varsa asla pes etmeyin. Evrene sürekli olumlu mesajlar gönderin ki size olumlu dönüşler olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Bahar Dalkılıç