“Gençlerin İşsizlik Sorunu” Konferansı Gerçekleşti

Akdeniz Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri Bilimleri Topluluğu’nun düzenlediği “Gençlerin İşsizlik Sorunu” konulu konferans İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak katılan Uluslararası Maliye Enstitüsü heyeti üyesi iktisatçı İzzettin Önder, kapitalizm sistemin işsizliğe etkileri, sermaye piyasası, tekelleşmenin doğurduğu işsizlik sorunları, genç işçi istihdamı gibi konulara değindi.

Önemli Olan Sisteme Bakış Açısı

Kamuoyunun doğru uyarmanın ve bilinçlendirmenin önemine vurgu yapan Önder, “İçinde bulunduğumuz kapitalist sistem, toplumun düşünceleriyle baskı altına alınmaktadır. Burada lafın gittiği yer hükumet değil sistemdir. Hükümetler sistemin dayattığını istemsizce yansıtır. Halk da baskı altındadır fakat daha serbesttir. Örnek verecek olursak Amerika’da çok önceden antitröst yasalar çıktı fakat uygulayamadılar. Çünkü topluma karşıydı ve toplum da buna karşıydı. Dolayısıyla toplumun doğru bilinçlendirilmesi ve yapılan manipülasyona kulak asılmadığı sürece gelecek farklı çizilebilir. Benim esas meselem sisteme bakıştır, hükümetin hatası, sermaye hatası diye bakmak yanlış olur”  ifadelerini kullandı.

Konferans, teşekkür konuşması ve plaket töreniyle son buldu.

Haber: Bahar Kara