Girişimcilik Kariyer Topluluğu “CAREER” Etkinliği Düzenledi

Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu (GKT), üniversiteli gençleri sektöre hazırlamak için “Ne İstemediğimi Biliyorum, Geleceği Görüyorum” sloganıyla “CAREER” etkinliği düzenledi. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe, QNB Finansbank İnsan Kaynakları İşe Alım, Organizasyon, Performans ve Yetenek Yönetimi Direktörü Muzaffer Hacıoğlu konuk olarak katıldı. Çok sayıda öğrencinin katılım gösterdiği etkinlikte Hacıoğlu’na farklı pozisyonlardaki banka çalışanları da eşlik etti.

Muzaffer Hacıoğlu, öğrencilerin gelecekte kendi kararlarını alarak başarılı bir gelecek inşa etmelerini amaçladıklarını dile getirdi. Etkinliğin sloganına atıf yapan Hacıoğlu “İnsanın ne istemediğini bilmesi, ne istediğine dair düşüncelerine giden bir süreç. Ne istemediğinizi bilmek için gelecek nereye gidiyor, hayat nereye gidiyor bunu anlamak önem taşıyor” dedi.

10 Yıl Sonra Bugün Olan Meslekler Olmayacak

Konuşmasında Covid-19 pandemisinin gelecekteki dönüşümü görünür kıldığını bunun sonucunda da şirketlerin dijital sistemlere yöneldiğini belirten Hacıoğlu, “Dijitalleşme mesleklerin geleceğini değiştirdiğini bu süreçte dijital altyapısı olmayan şirketler kaybetti. Dünya teknolojik gelişmeler, dijitalleşme otomasyon, akıllı teknoloji ve sistemler, robotik teknolojiler üzerinden değişecek. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki mevcut mesleklerin yarısı 10 yıl sonra yok olacak. Sektör fark etmeksizin tüm iş kolları bu değişime ayak uydurmalı” dedi.

Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından konuklara katılım belgelerinin dağıtılmasıyla son buldu.

Haber: Alişah Kemal Çetin