Gülçin Sipahi: Resim Yaparken Kendimi Özgür ve Yaratıcı Hissediyorum

SMA Tip 2 hastası ressam Gülçin Sipahi’nin, “Köyde Yaşam” isimli resim sergisi Aydın Kanza Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Sanatçının yetenekli fırçasından tuvallere yansıttığı izler yoğun ilgi çekti.

SMA Tip 2 hastası Gülçin Sipahi’nin “Köyde Yaşam” isimli resim sergisi Antalya Muratpaşa’daki Aydın Kanza Sanat Galerisi’nde sergilendi. 8 yaşından beri resim sanatına ilgi duyan Sipahi’nin resimleri sanatseverlerin ilgisini çekti. Genç ve mücadeleci ressam Gülçin Sipahi, Akil Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

Yeteneğimi Ailem Fark Etti

Resme olan yeteneğinin çocukluk döneminde ailesi ve yakınları tarafından fark edildiğini belirten Sipahi: “Her çocuk gibi normal resim çizerken, yeteneğimin olduğunu fark etti ailem ve yakın çevrem. Ben de sürekli kara kalem çiziyorum o dönem. Daha sonra Antalya Lara bölgesine taşınınca, evimize yakın bir resim kursu bulduk. İlk defa gittiğim bu resim kursu, hayatımın dönüm noktası oldu diyebilirim. Bu kursta tanıştığım Yasemin hocamın öğrettikleri ile hayatım değişti. Kara kalemden sonra akrilik boya ve fırça ile çalışmaya geçtim.”

Resim Yaparken Kendimi Özgür ve Yaratıcı Hissediyorum

Resim yapmanın kendisine başarmanın hazzını sunduğunu ve bunun da kendisini güçlü hissettirdiğini dile getiren Sipahi yaratım süreciyle ilgili olarak ise, “Gün batışını özellikle severim. Bembeyaz bir tuvale o güneşin ışıklarını işleyebilmek, ağacın renk geçişlerini aktarmak, topraktaki taşın ince detaylarını yansıtabilmek, yaratıcılığınızı tüm hücrelerinize hatırlatıyor. Resim yaparken her açıdan kendimi özgür ve yaratıcı hissediyorum. Orada her şeyi başaracağımı biliyorum” ifadelerini kullandı.

Geri Dönüşler Sanatsal Gelişimime Katkıda Bulunuyor

Eserleriyle duygularını ve hissettiklerini resim severlere aktardığında mutlu olduğunu belirten genç sanatçı, “İnsanların resimlerime baktığında ‘Bir anda orada olmak istedim’ ya da ‘Sıkıntılı bir halde iken resminizi gördüm ve içim açıldı’ gibi geri dönüşlerde bulunması, benim sanatsal gelişimime müthiş katkıda bulunuyor” dedi.

Hayatta Başardıklarınıza Odaklanın

Kişiliği ve kişiliğinin sanatına yansımasıyla ilgili de bilgi veren sanatçı sabretmeye vurgu yaptı: “Aslında hayata çok toz pembe bakan bir insan değilim. Gerçekçiyimdir. Zorlandığım zamanlarda yapamadıklarımdan ziyade, başardıklarıma odaklanırım. Olayların iyi yönünü görüp, kendimi öyle motive ediyorum. Tüm gençlere de en önemli tavsiyem budur. Lütfen hayatınızda başardıklarınıza odaklanın. Ben de bir çoğunuz gibi normal hayatımda sabırsız bir insanım. Hayatta ve resimde zorlansam da hiç kendimi bırakmadım. Zorlanabilirim ama bırakmam. Hasta olduğumda; onda onu kabul edip, bundan sonrasına bakarım. Resmim kötü gittiyse; ‘Tamam şimdi kötü oldu, bunu düzeltmem lazım’ diyerek sabırla çalışmaya devam ederim. Mücadele azmimi hiç bırakmadım. Bu da beni resim yaparken çok sabırlı bir insan haline getirdi. Hayatta ve resimde en önemli şey sabır.”

Şimdiki Hedefim Resim Sanat Atölyesi Açmak

SMA’lı insanlar için farkındalık aktivitelerinde yer almak ve öncülük edebilmenin kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Sipahi, kurumların ve sivil toplum örgütlerinin bu yöndeki yapacakları çalışmaları desteklediğini belirtti. Sipahi, resim sergisi açma hedefine ulaştığını şimdiki hedefinin ise resim sanat atölyesi açmak olduğunu söyledi. Sanatçı ayrıca, resim sanatı üzerinde gelişmek isteyen çocuk ve gençlerin de içinde yer alabileceği bir sanat grubu kurmak fikri ile çalışmalarına devam ettiğinin müjdesini de verdi.

Yetenekli İnsanların Desteklenmesi Şart

“Toplumun tüm katmanlarına örnek olabilecek böyle yetenekli insanlarımızı, daha yakından tanımak ve samimi duygularını kalplerimize ulaştırmak için Gülçin Sipahi hanımefendi gibi sanatçıların her zaman desteklenmesi gerekiyor” diyen Antalya Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi Ertuğrul Hepgüzel, derneklerinin sergiyi organize etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Tayfun Jüpiter isimli engelli bir sanatsever ise “Sanatçımız mücadeleci bir kahraman, çünkü azimle ve sabırla bir çoğumuzun yapamayacağı, ilk özel resim sergisi hayalini, hayatın önüne çıkardığı bütün engellere rağmen gerçekleştirmiş Gülçin Sipahi” dedi.

Haber: İsmail Kısacık