İklim Krizi Çalıştayında Sorunlar ve Öneriler Konuşuldu

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, “İklim Krizinde Yaşamaya Dair” başlıklı çalıştay düzenledi. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştayda iklim krizinin etkileri ve bu etkilere karşı öneriler konuşuldu.

Muratpaşa Belediyesi’nin, iklim krizine dikkat çekmek için geçen yıl başlattığı +0,5 Akdeniz’in Geleceği çalıştaylarına bu yıl da devam ediyor. İlk yılında su politikaları üzerine odaklanan çalıştayın ikincisi, İklim Krizinde Yaşamaya Dair temasıyla, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

İklimle İlgili Etkinlikler Önem Kazandı

Çalıştayda konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sera gazları iklimimize büyük ölçüde zarar verdiği aşikâr. Önlem alınmazsa gelecek nesillere zararımız ölçülemeyecek kadar fazla olacaktı. Bu yüzden iklim ile ilgili etkinliklere ve benzeri organizasyonlara belediyemiz önem göstermektedir” şeklinde konuştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin ana temaları arasında insanın iklime olan zarar, gelecek nesillere küresel ısınma ile mücadele, toplum bilincinin iklime karşı olan tutumu ve yapılması gerekenler anlatıldı.

İlk olarak Akdeniz Havzası etkileniyor

Akil Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Türkiye ve dünya çok hızlı bir değişim ile karşı karşıya. Küresel ısınma, gıdalarımızı ve su kaynaklarımızı yok ediyor. Küresel ısınmanın ilk olarak Akdeniz Havzası etkileyeceğini uzmanlarımız tarafından biliniyor” dedi.

“Kırk sene önceki Antalya ile günümüzdeki Antalya iklim açısından çok farklı”

Muratpaşa Belediyesi Doğa Hakları ve Çevreden sorumlu başkan yardımcısı Ali Öztunç ise, “Kırk sene öncesinin görsellerine baktığınız zaman Antalya’da çok sayıda şelale ve doğal güzelliğin olduğunu görürsünüz. Hepsi küresel ısınmadan etkilenip ciddi bir düşüşe geçti. Etikliğimizde bu düşüşün sebepleri ve önlemleri aranacak” ifadelerini kullandı.

Haber: İsa Arı ve Mekin Coşkun