İlber Ortaylı: “Hayatlarınızda bir adım öne geçebilmeniz için kendinizi her yönden yetiştirmeniz gerekli”

İlber Ortaylı Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Yoğun ilgi gören konferansta Ortaylı gençlere gelecek planlaması hakkında tavsiyeler verirken ayrıca akraba kayırmacılığından uzak durmaları gerektiğini de belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gençlerin Bakanlığı” adlı projesi kapsamında tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı gençler ile bir araya geldi. İlginin yoğun olduğu konferansta Ortaylı’yı izlemek için gelen öğrenciler kısa sürede konferans salonunu doldurdu. Duyulan yoğun ilgi ve merak dolayısıyla konferans salonunda yer bulamayan öğrenciler için ise Bezm-i Alem Valide Sultan Yurdu’nun bahçesine dev ekranlar kuruldu. Öğrencilere kendilerini geliştirme yönünde tavsiyeler veren Ortaylı, “Hayatlarınızda bir adım öne geçebilmeniz için kendinizi her yönden yetiştirmeniz gerekli” dedi.

Ortaylı’dan Gençlere: Nepotizmden Uzak Durun

Konferans genel tarih bilgilerini aktararak başlayan Ortaylı, gençlerin gelecek planlamaları hakkında tavsiyeler verdi. Ortaylı, nepotizm kavramının altını çizerek akraba kayırmacılığından uzak durulması gerektiğini söyledi.

Gençlerin sorularını da yanıtlayan Ortaylı’ya etkinliğin sonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Antalya İl Müdürü Yavuz Gürhan tarafından plaket takdim edildi.

Haber: Hira Köksoy- İsmail Kısacık- Şerif Ali Duman