İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA FIRSATLARI İLE TANIŞTI

‘Gönüllülük ve Avrupa Fırsatları’ konferansı Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, EFEM Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri konuşmacı olarak katıldı ve öğrencilere yurt dışı programları tanıtıldı.
Konferansta konuşma yapan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay konuşmasında, öğrencilere gönüllü olmak hakkında bilgiler vererek; “Toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek, beceri geliştirmek ve paylaşmak, belirli bir konuda deneyim elde etmek, kendimizi iyi hissetmemizi sağlamak, sosyalleşmek için gönüllü olmalıyız” dedi. Kurtay, konuşmasının devamında ise ideal bir gönüllünün ekip çalışmasına yatkın ve iletişim becerisi yüksek olması, farklı kültürlere uyum sağlayabilmesi, yeniliklere açık, araştırmacı ve paylaşımcı olması gerektiğini söyledi.
Sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük
Sivil toplum kuruluşlarının genç ve gönüllü tabanına sahip olması, o sivil toplum kuruluşunun misyonu doğrultusunda çalıştığının bir kanıtı olduğunu söyleyen Kurtay, derneklerin ne kadar çok gönüllüsü varsa onların alanı o kadar iyi tanıdığını, gönüllüsü olmayan derneklerin ise faaliyet yapamayacağını söyledi. Konferans Büyük Hedef Derneği Başkanı Murat Dinç’in yurtdışı bağlantılı programları anlatması ile son buldu.
Haber: Şadiye Akyüz
Fotoğraf: Ömür Fethi Baran Noz