İletişim Fakültesi TED Antalya Koleji’ni Ziyaret Etti

Akdeniz Üniversitesi Radyosu ÜNİ FM ve Halkla İlişkiler Atölyesi (Atölye HİT) 19 Mayıs kutlamaları kapsamında TED Antalya Koleji’ne konuk oldu. ÜNİFM, TED Antalya Koleji Atatürk Gençleri korosunun yayınlanmak üzere ses kaydını aldı.

“Koro Bir Sevgidir”

TED Antalya Koleji Atatürk Gençleri Korosu Şefi Ufuk Tan, “Koro bir sevgidir, özveridir. Koro; ülkemiz ve dünya için hayalini kurduğumuz birlikte uyum içinde yaşama modelini deneyimlediniz bir platformdur. Özellikle çoksesli koro çalışmalarında birbirimizi dinlemeyi, birbirimizle yardımlaşmayı, birbirimizi tolere edebilmeyi, farklı görüşlere saygı duymayı ve bunu bir zenginlik olarak görmeyi, sevmeyi, köşelerimizi yumuşatmayı, egolarımızı törpülemeyi öğrenmeye ve uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

“Uluslararası Festivallere Katılıyoruz”

Çalışmalarını uluslararası boyutlara taşıdıklarını belirten Tan, “TED Antalya Koleji Özel Lisesi olarak, kulüp saatlerinde bir araya gelen TED Antalya Koleji Atatürk Gençleri Çoksesli Koro öğrencilerimizle ses, nefes diksiyon egzersizleri yaparak tek ve çoksesli marşlar, yerel ve evrensel şarkıları, türküleri seslendirmekteyiz. Korolarımızın sahne deneyimlerini ulusal ve uluslararası boyutlara taşıyarak, farklı kültürleri tanımak, müzik aracılığıyla dostluk bağları kurmak amacıyla uluslararası festivallere de katılıyoruz” şeklinde konuştu.

“El Ele Güzel Bir Dünya Yaratmak İstiyoruz”

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Banu Karademir Arun ise, “TED Antalya koleji ile ortak çalışmamız olarak 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde bir program yaptık. Onların koro çalışmalarını dinleyip birlikte kayıtlar aldık. Bizim için Atatürk’ün yolundan ilerleyen gençlerle çalışmak çok keyifliydi. TED Antalya Koleji ile olan projelerimiz devam edece” dedi.

Haber: Berkay Zengin