İletişim Fakültesinde Gazeteci Buket Güler Ağırlandı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, ekranların sevilen ismi Haber Global spikeri Buket Güler’i ağırladı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Haber Global’ın sevilen spikeri Buket Güler öğrencilerle buluştu. Moderatörlüğünü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli’nin yaptığı söyleşide genç iletişimcilere tecrübelerini aktaran Güler, “Karışık bir dönemde gazeteci olmaya karar verdim. İlk olarak, Hürriyet Dergi Grubu’nun Ankara’daki haber merkezinde muhabir olarak başladım. Daha sonra sırasıyla TRT Türk, Habertürk TV, CNN Türk, Olay TV’nin ardından Haber Global TV’ye geçtim” dedi.

Kitap Van Depreminin Ardından Çıktı

AKİL Haber Ajansı muhabirlerinden Emre Gürlemiş’in, gazetecilerin sosyal hayatlarıyla ilgili yönelttiği soruya Güler, “Sosyal hayatımı yaşamaya çalışıyorum. Gündüz kanalda program yapıyorsam ve akşam bir etkinlik varsa gün içinde dinlenmeye özen gösteriyorum ancak tatile de çıksam bir etkinliği de katılsam telefondan sürekli haber takibi yapıyorum” şeklinde yanıt verdi.

“Hiç Tanımadım Hiç Unutamadım” başlıklı kitabının yazım süreciyle ilgili yöneltilen soruya, kitabı Van depreminin ardından yazmaya karar verdiğini belirten Güler, “Van depreminde bölgedeydim ve yayın yapıyordum. Enkaz altında kalmış Yunus isimli bir çocuk vardı. Yunus’u enkaz altında gördükten ardından da vefat haberini aldıktan sonra kendimi çok kötü hissettim. Yazma ihtiyacı duydum. Pandemi sürecinde de bu olayın ardından yazdıklarımı birleştirdim. Kitap da böyle bir sürecin sonunda ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Atölyeler Çok İyi Bir Tecrübe Merkezi

Söyleşi sonrasında, öğrenciler ve öğretim üyeleriyle birlikte AKİL Haber Ajansı’nı gezen Güler, “Atölyeler öğrenciler için çok iyi bir tecrübe merkezi statüsüne sahip. Buralarda yetişen öğrenciler mesleğe daha iyi adapte oluyor” dedi.

Etkinlik sonunda Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli Buket Güler’e teşekkür plaketi takdim etti.

Haber: İsa Arı ve Mekin Coşkun