İletişim Fakültesinde “Yabancı Dil Öğrenimi Hakkında Her Şey” Söyleşi Gerçekleşti

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans salonunda “Yabancı Dil Öğrenimi Hakkında Her Şey” temalı söyleşi gerçekleşti. Söyleşide Prof. Dr. Arda Arıkan yabancı dil öğrenimi hakkında konuştu.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda “Yabancı Dil Öğrenimi Hakkında Her Şey”  temalı söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Bahar Urhan’ın yönettiği etkinlikte Akdeniz Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Arda Arıkan ülkemizdeki yabancı dil öğrenim sürecindeki sorunları ele aldı.

“Sınav Sistemi İngilizceyi Tanımıyor”

Aile ve komşuluk ilişkilerinde dil konusunda iyi bir seviyede olduğumuzu söyleyen Arıkan, “Öğrenciler beşinci sınıfa geldiğinde İngilizceden kopuyor, sekizinci sınıfta ise tamamen uzaklaşıyor. Bunun nedeni sınav sisteminin İngilizceyi tanımıyor olması” dedi. Arıkan, eğitim sisteminde Türkçe ve Matematik gibi derslere kıyasla İngilizceye yeterli önemin verilmediğini, yabancı dil öğreniminin zorlaştığını belirtti.

“Yabancı Dil Öğretilen Değil Öğrenilen Bir Şeydir”

Yabancı dil öğreniminde temel sorunun alışılmış mitleri yıkmak olduğunu ifade eden Arıkan, “Yabancı dil öğretemiyoruz mitinin yıkılması gerekiyor. Mitler bizi korkutuyor. Yabancı dil öğretilen değil öğrenilen bir şeydir” diye konuştu.

Dil Öğreniminde Ne Yapılmalı?

Bu doğrultuda en önemli faktörün dil öğreniminin bir yaşam biçimi olarak hayatımıza uyarlamamız gerektiğini ifade eden Arda Arıkan, “Dil öğreniminin hayatımızın önemli ama doğal bir parçası haline getirmeliyiz” dedi.

Öğrenmede; taklit etmenin, oynamanın, eğlenmenin büyük etkisi olduğunu ekleyen Arıkan, “Girdileri nicelik ve nitelik olarak arttırmalıyız” diye vurguladı.

Arıkan’ın gelen soruları yanıtlamasıyla söyleşi sona erdi.

Haber: Merve Küpcük ve Ayşen Sarıbaş