İletişimci Olmak İçin Kağıtlarla İletişim Kuruyor

Antalya Kepez’de küçük yaşlardan beri çalışan 19 yaşındaki İbrahim, iletişim fakültesinde eğitim alıp spiker olabilmek için kâğıt toplayıp geri dönüşüm işçiliği yapıyor.

Çocukluk hayali spikerlik olan İbrahim, küçük yaşlardan beri hem okula gidiyor hem de kâğıt toplayarak harçlığını kazanıyor. Yaptığı işin eğitim hayatına yön verdiğini söyleyen İbrahim, hayallerini doğru planlamalarla gerçeğe dönüştüreceğinin de altını çiziyor.

“Hayatı Dinliyorum”

Her gün iş bitimine kadar insanları ve çevreyi gözlemlediğini ifade eden İbrahim, “Sabah işe başladığım andan akşam iş bitimine kadar ki olan sürede etrafımdaki olup bitenleri izliyorum. İnsanların birbirlerine karşı davranışlarını gözlemliyorum. Aslında iletişimimi güçlendirmeyi amaçlıyorum. Hayatı dinliyorum” diye konuştu.

“Kağıtlarla İletişim Kuruyorum”

Kendisini sürekli geliştirmeyi alışkanlık haline getirdiğini dile getiren İbrahim, “Her gün kendime yeni beceriler kazandırmaya çalışıyorum. Bir gün beden dilimi, bir gün konuşma şeklimi geliştirmeye çalışıyorum. Konuşmak için o an yanımda kimse olmasa bile kağıtlarla iletişim kuruyorum” ifadelerini kullandı.

Önce İzledi Sonra Hedefledi

Spiker olmaya bir anda karar verdiğini söyleyen İbrahim “Küçük yaşlarda televizyon izlerken hep muhabirlere ve spikerlere ilgim vardı. Bir gün yine televizyon seyrederken kendimi birden onların yerine koydum. Ünlü kişilerle röportaj yaptığımı, herkesin izlediği haberleri benim sunduğumu hayal ettim. Sonrasında ise televizyonda gördüğüm her muhabiri ilgiyle ve merakla izledim. Ve spiker olmaya karar verdim” şeklinde konuştu.

İnsanın hangi alanda olursa olsun kendini geliştirmesi ve sürekli yeni hedefler koyması gerektiğini belirten İbrahim, iletişimin her zaman önemli olduğunun söyleyerek cümlelerini noktaladı.

Haber: Yaşar Soylu