İlk Kez Uygulanan Mentörlük Programı İle Öğrenciler Sektörle Buluşuyor

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Türkiye’de ilk kez uygulanan “Mentörlük Programı” ile son sınıf öğrencilerini Antalya’da faaliyet gösteren tarım firmalarının üst düzey yöneticileriyle ayda bir kez bir araya getiriyor. Böylece öğrencilerin kariyer planlaması ve geleceğe hazır olmaları hedefleniyor.

Akil Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, programı Türkiye’de ilk kez uygulayanın kendileri olduğunu söyledi ve “Biz mentörlük programı ile son sınıf öğrencilerimizin bir yıl boyunca aylık toplantılar halinde Antalya’da faaliyet gösteren tarım firmalarının genel müdürlerini ve üst düzey yöneticileriyle bir araya getiriyoruz. Bu program, öğrencilere hem kariyer planlaması açısından hem de geleceğe hazır olmaları açısından kolaylık sağlıyor. Öğrencilerimiz tarımsal ayakları tam anlamıyla göremiyorlar. Genel olarak bu alandaki olumsuzlukları ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi.

Öğrenciler tarafından gelen geri dönüşleri de değerlendirdiklerini söyleyen Erkan, “Bize gelen geri dönüşlerde öğrendik ki, biz öğrencilerimizi ayda bir kez bir araya getirdik ama  öğrencilerimiz haftada bir kez firmaya gitmeye başlamışlar. Bu da bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi. Erkan, fakültenin dokuz bölümünü temsil edecek şekilde firmaların belirlendiğini ve bunların her birinin dünyada öncü firmalar olduğunu söyledi.

“Staj Uygulama Birimi Uygulamasını Başlattık”

Sahada staj yapmak isteyen öğrenciler için staj uygulama programını başlattıklarını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Erkan, sektörün ihtiyacı olan kalifiyeli mühendisleri yetiştirmek istediklerini de belirtti. İsteyen firmaların fakülteden stajyer talebinde bulunduklarını aktaran Erkan, “12 ay boyunca özel sektöre stajyer bulabilirler. Öğrencilerimiz de başvuru yaparak kendileri hangi sektörde kaç gün staj yapmak istiyorlarsa istediklerini firma ile çalışabilirler. Bu kısmi zamanlı veya tam zamanlı olabilir” dedi. Amaçlarının özel sektör ve öğrencileri bir araya getirmek olduğunu belirten Erkan, “Staj ve mentörlük sistemi ile birlikte çağın gerekliliklerine uygun, donanımlı, vizyoner ve ülke tarımına katkı sağlayabilecek ziraat mühendisleri yetiştirmek bizim en büyük amacımız” dedi.

Haber: Hasan Hakan SİMAV