İnsitü Yeşil Teknolojiler Şirketi’ne Yeni CEO

İnsitü Yeşil Teknolojiler Şirketi yeni CEO’sunu tanıttı. CEO olarak atanan Şehzan Seçen, şirketin gelecek planlarından bahsetti.

İnsitü Yeşil Teknolojiler’in sadece ekstrakt, dermokozmetik, gıda ürünleri üreten bir merkez değil, adından da anlaşılacağı üzere yeşil dönüşüm, bilim, bilgi, teknoloji, medeniyet, istihdam üreten bir kimliğe sahip olan bir şirket olduğunu söyleyen Şehzan Seçen öncelikli hedeflerini şu şekilde sıraladı: “Dermokozmetik ürünlerimizin ve bitki ekstraktlarının yurt içi ve yurt dışı satışlarının başlaması, İnsitü Yeşil Kadınlar Kooperatifi’nin kurulması, süperkritik ekstraksiyon sistem kapasitesini arttırmak için yeni yatırımların hayata geçmesi, anlaşmalı tarım modelinin uygulanmaya başlanması, gıda alanında yatırımların son ürüne evrilmesi, endüstriyel kenevirin atıklarının kompozit malzemelere dönüşmesine dair yatırım ortaklıkları, profesyoneller için çalışılmak istenen şirket olmak olacaktır.”

“İş ortaklıkları kuracağız ve geliştireceğiz”

İş ortaklıkları kuracaklarını belirten Seçen, “İş ortaklıkları kuracağız ve kurduğumuz bu ortaklıkları geliştirmek için uğraşacağız. Endüstriyel kenevirin üretimi ve yaygınlaşması için elimizden gelenlerin hepsini yapmaya hazırız. Zaten kenevir yeraltı sularımıza zarar vermiyor ve aynı zamanda karbon ayak izi düşük olup oksijen açısından da büyük fayda sağlıyor. Hem toplum hem de doğa açısından faydalı işler yapmak bizim birinci amacımız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye neden bu sektörde marka olamasın”

Türkiye’nin kenevir sektöründe marka olmasını istediğini söyleyen Seçen, “Ülkemizin iklim yapısı ve toprak yapısı kenevir için en uygun şartları sağlıyor. Tarım liderliğinde tahıl ve pancar trenini kaçırdı ama bu da büyük bir fırsat. Türkiye neden bu sektörde marka olamasın. Bizim amacımız da Türkiye’yi ilgi alanımız olan bu sektörde marka haline getirebilmek. Zaten ürettiğimiz ürünleri ilk önce kendim kullanıyorum, çok da faydasını gördüm” şeklinde konuştu.

Haber: Taha Yasin Kaya