Kaleiçi Old Town Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Antalya, Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Kaleiçi Old Town Festivali Kaleiçi’nin surlarından başlayıp antik kentin sokaklarında devam etti. Açılış kortejine Antalya halkı yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Kaleiçi Old Town Festivali rengârenk görüntülerle başladı. Festival bandosu eşliğinde Kaleiçi surlarından başlayan açılış kortejine Antalya halkı yoğun ilgi gösterirken çeşitli dans şovları, jonglörler ve diğer gösteri gruplarının performansları büyük alkış aldı.

Bu yıl 21 ülkeden 36 farklı şehrin katılımıyla düzenlenen festivalin açılış kortejine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal eşi Ümran Uysal’la birlikte katılırken konuk ülkelerin heyetleri de kortejin içerisinde yer aldı.

Kortej yürüyüşünün ardından Mirador alanında 6. Kaleiçi Old Town Festivali’nin açılış gecesi gerçekleşti. Açılış gecesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Antalya milletvekilleri Aydın Özer, Rafet Zeybek’le birlikte Antalya’da görev yapan konsoloslar, ateşeler, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri ve siyasi partilerden temsilcileri de yer aldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “İçinde yaşadığımız bu varlık bütün insanlığın ortak malıdır. Bunu koruyup gelecek kuşaklara aktarmak bizim görevimizdir” dedi. Uysal’ın konuşmasının ardından festival, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra konseriyle devam etti.

“Old Town Festivali Kültürel Varlıkların Korunması Açısından Çok Değerli Bir Organizasyon”

Festivale ilişkin Akil Haber Ajansı’na konuşan Uysal, Old Town Festivali’nin kültürel varlıkların korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından çok değerli bir organizasyon olduğunu belirtti. Old Town Festivali’nin, antik kenti olan şehirlerarasında bir dayanışma etkinliği olduğuna dikkat çeken Uysal, “Old Town Festivalini 6 yıl önce başlattığımızda kültür varlıklarımızı, yaşayan antik kentlerimizle birlikte koruyalım teklifinde bulunduğumuz zaman başlangıçta ilgi görmedik. Israrla bizimle aynı koşulları taşıyan kentlere yazdıkça yaklaşık 500 kentlik bir network ağı oluşturduk. Onlarla sorunları ve çözümleri paylaşıyoruz ve yılda bir festivalimizde ağırlıyoruz” dedi. Kültürel varlıkların bütün dünya kültür mirasının bir parçası haline getirmek ve sosyo ekonomik hareketliliği daha fazla arttırmak için yıl boyunca çalışmalar yapacaklarını söyleyen Uysal, “4 gün boyunca yaklaşık 200 etkinliğimiz olacak. Bütün halkımızı davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

27 Noktada 187 Etkinlik Yapılacak

Kaleiçi’nin yüzyıllara dayanan tarihi kültür mirasını dünyayla buluşturmak ve antik kentlerin dayanışma içinde amacıyla gerçekleştirilen festivalde, bu yıl 27 noktada 187 etkinlik yapılacak. 21 ülkeden 36 konuk şehrin ağırlanacağı festivalde, her akşam saat 20.00’de Yıldızlı Geceler ve Akşam Sefası konserleri verilecek.

Konser programı kapsamında Elif Sanchez, Gencer Savaş Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Emir Ersoy Project, Trio Patara, piyanist Iraz Yıldız, Onur Nugay ve Muharrem Kızılarslan sahne alacak. Festivalde konserlerin yanı sıra çeşitli sergiler, yoga etkinlikleri, imza günleri, resimden heykele kadar sanatın farklı alanlarında gösteriler gerçekleştirilecek. Ayrıca festival kapsamında çeşitli atölyelerde katılımcılara eğitimler verilecek.

Haber: Ali Demir-Esra Arslan-Devrim Tunç