Kampüs İçinde Yaya Önceliği İhlal Ediliyor

Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde “Yaya Öncelikli Kent” projesiyle birlikte başlayan yaya önceliği kuralı sürücüler tarafından ihlal ediliyor.

“Yaya Öncelikli Kent” projesiyle uygulanmaya başlanan ve Antalya genelinde sonlandırılmış ancak üniversite yönetimi tarafından devam ettirilme kararı alınarak, kampüs içerisinde uygulanmaya devam eden yaya önceliği kuralı sürücüler tarafından ihlal ediliyor.

“Yaya Öncelikli Kent” Projesi kapsamında ne olmuştu?

Antalya Valiliği tarafından 2011 yılında başlatılan “Yaya Öncelikli Kent” projesi kapsamında, valilik tarafından belirlenen, pilot bölgelerde bulunan yaya geçitlerinde ışıklar kaldırılmış ve yayalara öncelik tanınmıştı. Akdeniz Üniversitesi de bu proje kapsamında pilot bölge belirlenmişti. Proje 2013 yılında sonlandırılmasına rağmen Akdeniz Üniversitesi bu kuralı kalıcı hale getirerek “Güvenlik ve Trafik Kuralları Yönergesi”ne ekledi ve “Yaya Öncelikli Kampüs” projesi kapsamında yaya önceliği kuralı uygulanmaya devam etti.

Kural İhlali Yapmayan Sürücüler Var

Yaya önceliği kuralı birçok sürücü tarafından ihlal edilse de bu kuralı bilen ve sorumluluğunu yerine getiren sürücüler de var. Kampüs içinde zaman zaman yaya önceliği konusunda hassas sürücüleri görebiliyoruz.

Yaya Önceliği Yol İşaretleri ile Açıkça Belirtiliyor

Kampüs içerisinde bulunan yol işaretleri, yaya geçitlerinde sürücülerin yavaşlaması gerektiğini belirtiyor ve yayaların öncelikli olduğu hakkında sürücüleri uyarıyor. Kampüs içerisindeki kavşak ve bazı yaya geçitlerinden önce normalden daha yüksek şekilde yapılmış hız kesici tümseklerle, hız limitlerini belirten uyarı levhaları yol kenarlarında açıkça görülüyor.

Haber: Yağız Kengil