Konyaaltı Belediye Spor Avantajı Yakaladı

Antalya’nın Avrupa’daki tek temsilcisi olan Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, EHF Kadınlar Avrupa Kupası ikinci turunda Yunanistan’ın A.E.S.H. Pylea takımıyla Akdeniz Üniversitesi Mavi Salon’da karşılaştı. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Konyaaltı Belediye Spor mücadeleden 31-27 galibiyetle ayrıldı.

Konyaaltı Belediye Spor Maça İyi Girdi

Maça etkili başlayan Konyaaltı Belediye Spor ilk 3 dakikayı 3-1 önde geçti. Bu dakikadan sonra savunmalar sıklaşırken 6. dakikada taraflar 3-1’lik skoru bozamadı. Bu noktadan sonra vitesi arttıran deplasman ekibi skoru 4-4’te eşitledi ve 12.dakikada ilk kez öne geçti. Mağlup duruma düştükten sonra sazı eline alan Konyaaltı Belediye Spor maçtaki ilk molaya 11-8 önde girerken devreyi de 17-11 önde kapattı.

İkinci yarıya da etkili oyununu sürdürerek başlayan Konyaaltı Belediye Spor 55. dakikada farkı çift hanelere çıkardı. Son 5 dakikada deplasman takımının çabası farkı kapatmaya yetmedi ve Konyaaltı Belediye spor mücadeleden 31-27 galip ayrıldı.

“İlk Maçı Kazandığımız İçin Mutluyuz”

Mücadelenin ardından Akil Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Konyaaltı Belediye Spor Antrenörü Birol Ünsal, “Avrupa kupasının ilk kupasını kazandığımız için mutluyuz inşallah ikinci maçı da kazanır Avrupa’da 32 takım arasına gireriz 32 takım arasına girmek hedefimiz şu anda 64 takım var, İnşallah elemeden sonra son 32 takım arasına kalırız” dedi. Tribünlerin çok güzel olduğunu söyleyen Ünsal, “Taraftarlar inanılmaz bir destek verdiler. Pazar günü herkesi tekrar  bekliyoruz. Daha önce iki kere kupayı Antalya’ya getirdik şimdiki hedefimiz de kupayı Antalya’ya getirmek” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz Kupayı Antalya’ya Getirmek”

Konyaaltı Belediye Spor oyuncusu Elif Sıla Aydın ise “İlk maçı biraz daha farklı alıp ikinci maçı daha rahat girmeyi istiyorduk fakat tam istediğimizi alamadık. Pazar günkü maçı da alıp turu atlamayı planlıyoruz” dedi.

“Bu Kupanın Önemli Favorilerindeniz”

Konyaaltı Belediye Spor’un bir diğer oyuncusu Sevilay İmamoğlu Öcal ise ”Avrupa kupası maçları çift maç oluyor, ilk maçı iyi oynadığımızı düşünüyorum ikinci maçta çok daha iyi oynayacağımıza ve bizim tur atlayacağımıza inanıyorum. Bu kupanın önemli favorilerindeniz” ifadelerini kullandı.

“Bir Haftadır Bu Maç İçin Çalışıyoruz”

Oyunculardan, Ceylan Aydemir de “Bir haftadır bu maç için çalışıyoruz. Antrenmanlarımızı yoğun geçirdik, ufak tefek hatalarımız olsa da oyunumuzu sahaya yansıttık. Hedefimiz Pazar günkü maçı alıp turu geçmek” ifadelerini kullandı.

Konyaaltı Belediye Spor ile A.E.S.H Pylea arasındaki rövanş mücadelesi 16 Ekim Pazar günü saat 14.00’de Akdeniz Üniversitesi Mavi Salon’da oynanacak.

Haber: Berkay Zengin ve Taha Yasin Kaya