Konyaaltı Belediye Spor Avrupa’da Son 32’de

Antalya’nın Avrupa’daki tek temsilcisi olan Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, EHF Kadınlar Avrupa Kupası ikinci turu rövanş maçında, ilk maçta 31-27 yendiği Yunanistan’ın A.E.S.H. Pylea takımıyla Akdeniz Üniversitesi Mavi Salon’da karşılaştı. Konyaaltı Belediye Spor hiç yenik duruma düşmediği karşılaşmadan 34-23 galibiyetle ayrıldı ve adını EHF Kadınlar Avrupa Kupası’nda son 32 takım arasına yazdırdı.

Konyaaltı Belediye Spor’dan Etkili Başlangıç

Mücadeleye iyi başlayan Konyaaltı Belediye Spor ilk 3 dakikayı 3-0 önde kapattı. Beşinci dakikada Yasemin Şahin’in 7 metre isabeti skoru 4-0’a taşıdı. Yunan ekibinin ilk sayısı 6.dakikada gelirken ilk 10 dakikayı Konyaaltı Belediye Spor 5-3 önde geçti. Maçtaki ilk molaya 8-4 ev sahibi takımın üstünlüğüyle girildi.

Ev Sahibinden 6-0’lık  Seri

Moladan sonra savunmada tempoyu arttıran Konyaaltı Belediye Spor kalesini gole kapadı ve 6-0’lık seri yakaladı. 10 dakika aradan sonra deplasman takımının ilk sayısı 7 metre atışından gelirken bu golden sonra Konyaaltı Belediye Spor rakip ağları sarstı ve 15-5 ile ilk kez çift hanelere taşımayı başardı. Karşılaşmadaki ikinci molaya 15-6 önde giren Konyaaltı Belediye Spor devreyi 15-8 önde kapattı.

İkinci Yarıda Rahat Oyun

İkinci yarının ilk 5 dakikası karşılıklı sayılarla geçilirken bu dakikadan sonra hızını arttıran Konyaaltı Belediye Spor mücadelenin bitimine 10 dakika kala farkı tekrar çift hanelere çıkardı. İkinci devredeki ilk molayı 31-20, ikinci molayı 33-23 önde geçen Konyaaltı Belediye Spor mücadeleden 34-23 galip ayrılarak EHF Kadınlar Avrupa Kupasında son 32 takım arasına yazdırmayı başardı.

“Gidebildiğimiz Yere Kadar Gitmek İstiyoruz “

Müsabakanın ardından Akil Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Konyaaltı Belediye Spor Antrenörü Birol Ünsal, “Konyaaltı Belediyesi olarak Avrupa’daki serüvenimize galibiyetle başladık. Bunların hepsi bizim için gurur verici duygular. Avrupa’da Son 32 takım arasındayız. Salı günü rakibimiz belli olacak. İnşallah gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Avrupa Kupasını Konyaaltı Belediyesi’ne Getirmek İstiyoruz”

Konyaaltı Belediye Spor oyuncusu Bilge Öztürk ise “Birinci turu geçtiğimiz için çok mutluyuz.  Önümüzdeki turlarda da rakiplerimizi yenerek Avrupa Kupasını Konyaaltı Belediyesine getirmek istiyoruz. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Seyircimizin Önünde Çok Güzel Bir Galibiyet Aldık”

Konyaaltı Belediye Spor ’un bir diğer oyuncusu Yasemin Şahin ise “Bu turda bize göre daha tecrübesiz bir takımla oynadık. Hocamız gençlere de daha çok şans verdi. Seyircimizin önünde çok güzel bir galibiyet aldık. Bir sonraki tur için rakibimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Takımca Birlikte Oynayarak Kazanmayı Bildik”

Oyunculardan Monika Kıldan da, “Maçı kazanmayı istiyorduk ve bunun için çok çalıştık. Çalıştıklarımızı sahada da gösterdik. Takımca birlikte oynayarak kazanmayı bildik. İnşallah kupaya kadar gidebiliriz” dedi.

Konyaaltı Belediye Spor’ un EHF Kadınlar Avrupa Kupasında son 32 turundaki rakibi 18 Ekim Salı günü belli olacak.

Haber: Berkay Zengin ve Şengül Yaman