Mahalle Kafelerine Geri Dönüş Başlıyor

Eğlenmeyi ve samimiyeti kazancın önünde tutarak insana dokunmayı amaçlayan mahalle kafeleri yayılıyor. Açmak için çok büyük bütçeler gerektirmeyen, “Good For You” ismiyle yayılan mahalle arası kafeleri işletmek için tek şart hayata pozitif bakabilen genç girişimci olmak.

Eğlenmeyi ve samimiyeti kazancın önünde tutarak insana dokunmayı amaçlayan bu sistemde, mal sahibine kazançtan belli bir miktar vermek şartıyla bedelsiz şube açılabiliyor ve böylece girişimciler kira vermeden de kendi işinin patronu olabiliyor.

Genç girişimcilerin bu kafelerden açabilmesi için aranılan tek şart hayata pozitif bakabilmek. Bu şarta uyan girişimciler haftada bir ya da üç gün eğitime tabi tutuluyor. İlk aşamada genç girişimcilerin operasyon eğitimi ile kafeyi nasıl yönetecekleri öğretiliyor. ‘Good For You’ şirketi isimleri altında çalışmak isteyen kişileri belirli eğitim programlarından geçirdikten sonra pozitif enerjisini gösterebilen kişilere kafe, giyim mağazası ya da restoran açmaları konusunda yardımcı oluyor. Dükkân sahipleri de bu sayede geleceğe umutla bakabildiklerini belirtiyor.

Bu kafeler mahalle dükkânı niteliği taşıyor. Good For You Cafe’yi diğerlerinden ayıran ise bekletilmiş makine kahvesinin aksine kişiye özel demlenmiş, el ile toplanan kahvelerin sunuluyor olması.

Ya Kazanırsın Ya Öğrenirsin

Bu şubelerden biri olan ve Kültür Mahallesinde bulunan kafenin sahibi Melisa Gürsoy da o genç girişimcilerden biri. Gürsoy sosyal medyada gördüğü bir reklam sayesinde kendi işinin patronu olmaya karar vererek bu işe adım atanlardan. Denizcilik mezunu olan Gürsoy, bu işi hayat okulu olarak nitelendiriyor. Bunun nedenini de “Ya kazanırsın ya öğrenirsin” mantığına dayandırıyor.

Genç girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Gürsoy, gerçekten başarmak istiyorlarsa kalkıp harekete geçmelerini, denemekten korkmamaları gerektiğini vurguladı.

Haber: Sude Erdoğan, Ezgi Kuluğ