Metaverse Dünyasında İlk Düğün Yapıldı

İnternet, arttırılmış gerçeklik ve tüm sanal ortamların bir arada bulunduğu kolektif bir sanal paylaşım alanı olan metaverse’te ilk sanal düğün yapıldı. Dave ve Traci Gagnon çifti, metaverse evreninde düğün gerçekleştiren ilk çift olarak tarihe geçti. Popüler video oyunu Animal Crossing’de gerçekleşen düğüne konuklar, hazırlanan yazılım üzerinden avatarlarını oluşturarak katıldılar.

Yüz Yüze Tanışmadan Önce Avatarları Tanıştı

52 Yaşındaki Traci ve 60 Yaşındaki Dave, sanal işyerleri tasarlayan eXP Realty adlı şirkette çalışıyor. İlk olarak 2015 yılında Las Vegas’ta düzenlenen şirket etkinliğinde avatarları (sanal karakter) aracılığıyla tanışan çift 2019 yılında nişanlandı. 2021 yılının ikinci çeyreğinde evlenme kararı alan Traci ve Dave, Covid-19 salgınından dolayı düğünü ertelemek zorunda kaldı.

Düğün için başka çözüm yolları arayan çifte, iş arkadaşları düğün hediyesi olarak Virbela’yı ücretsiz bir düğün mekanına dönüştürmeyi teklif etti. Virbela’nın da sahibi olan eXp World Holdings’in parçası olan şirket, çalışanlarının mutlu gününde hem onlara destek olurken hem de çifti sevdikleriyle bir araya getirdi.

Konuklar Düğüne Yazılım İndirerek Katıldı

Traci ve Dave çifti, Virbela’nın yazılım mühendislerine ve etkinlik ekibine düğünlerinin dekorlarını görsel olarak gönderdi. Daha önce düğünlerinde giymek için planladıkları kıyafetleri sanal karakterlerine giydiren çift, düğüne davet etmeyi planladıkları herkes için de aynı şeyi yaptılar. Traci’nin avatarı koridorda en yakın arkadaşının avatarıyla birlikte yürürken, Dave yakın arkadaşının sahneye çıkmasını ve onun için kadeh kaldırmasını izledi.

Haber: Devrim Tunç