Mike Tyson’ı Nakavt Eden Boksöre Ringi Dar Etti

Universal Boxing Organization (UBO) Dünya Şampiyonu Türk Boksör Serdar Avcı, daha önce Mike Tyson’ı nakavt etmesiyle tanınan yıldız Boksör Danny Williams’a ringi dar ederek galibiyet kazandı.

Önemli başarılara imza atmış olan Türk Boksör Serdar Avcı, WBC Asya Gümüş Kemer maçı öncesinde Ukrayna’da önemli bir karşılaşmaya çıktı. Daha önce Mike Tyson’ı nakavt eden Danny Williams ile Ukrayna’nın Kiev şehrinde önemli bir müsabakada eldiven giydi. Dünya sıralaması için çok önemli olan 4 rauntluk çekişmeli müsabakanın sonunda sayı ile rakibine üstünlük sağlayan Avcı, büyük bir galibiyete imza atarak sıralamada puanını yukarı çekmeyi başardı. İlk 3 rauntta üstünlüğü rakibine bırakmayan Türk boksör, Danny Williams’ın son raunttaki atağına rağmen sayı ile müsabakanın kazananı oldu.

Başarılı Türk boksör, galibiyet sonrası Akil Haber’e özel açıklamalarda bulundu:

“Anketler Kaybedeceğimi Gösteriyordu, Galibiyeti Beklemiyordum”

Rakibinin Mike Tyson, Vladimir Kliçko gibi dünya boks devleriyle Amerika’da milyon dolarlar ile dövüşmüş bir isim olduğunu belirten Avcı, rakibinin gerçekten de söylendiği gibi bir efsane olduğunu deneyimlediğini, böyle büyük bir yıldızla maç yapmanın ona tecrübe kattığını ve bundan şeref duyduğunu söyledi. Avcı sözlerini şöyle sürdürdü;  “Galibiyetten dolayı çok sevinçliyim. Benim için çok zorlu bir maçtı. Özellikle son rauntta çok yoruldum. Sert yumruklar aldım, sallandığım da oldu fakat ben de rakibimi sallandırdım. Doğrusunu söylemek gerekirse galibiyeti beklemiyordum. Yapılan bir anket sonucu yüzde 80 oranında rakibimin maçı kazanma ihtimali olduğunu gösteriyordu.”

“İlk Rauntlarda Taktik Hatasına Düştüm”

Avcı, ilk rauntlarda taktik hatasına düştüğünü belirterek, “İlk rauntlarda rakibim dövüşme tarzımı çözerek beni yormaya çalıştı. Ben ise yaptığım sert vuruşların etkisiyle nakavt edebileceğimi düşünerek kendimi yordum. İlerleyen dakikalarda gördüm ki rakibim son derece dayanıklı ve sert yumruklar ona işlemiyor. İşte bu noktada bir taktik hatasına düştüm. Sonraki rauntlarda işimi bitirmeye çalışan rakibimin karşısındaki gayretimle çok şükür maçı kazandım” dedi.

Başarılı Türk boksör, Williams ile maç öncesinde yaptığı açıklamalarda “Geleceği varsa göreceği de var, ülkeme bir zafer daha kazandıracağım” sözlerini sarf etmişti.

Haber: Güldeste Demirtaş