Milli Futbolcu Ahmet Çalık Hayatını Kaybetti

Konyaspor’un ve Türkiye Milli Takımı’nın 27 yaşındaki defans oyuncusu Ahmet Çalık geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Kaza saat 09.00 sularında, Ankara’nın Gölbaşı İlçesi Hacılar Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet Çalık’ın kullandığı araç, Ankara-Niğde otoyolunda kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesine rağmen hayatını kaybeden Çalık’ın arabada tek olduğu belirlendi.

Spor Camiasından Ahmet Çalık İçin Başsağlığı Mesajları

Başta milli futbolcunun takımı Konyaspor olmak üzere spor camiasından birçok kulüp ve isim, 27 yaşındaki futbolcu için sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayınladı. Konyaspor’dan yapılan açıklamada, “Konyaspor’umuza geldiği ilk günden bu yana taraftarımızın ve şehrimizin sevgisini kazanan futbolcumuz Ahmet Çalık’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta futbolcumuz Ahmet Çalık’ın ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verildi.

Ahmet Yılmaz Çalık Kimdir?

Ahmet Çalık, 26 Şubat 1994’te Ankara’da dünyaya geldi. Futbola 2004 yılında Gençlerbirliği altyapısında başladı. 2011’de profesyonel olup A takıma yükselen Çalık, sezon hazırlık kamplarına, bazı antrenmanlara ve resmî müsabakalara katılsa da ilk sezonunda Gençlerbirliği’nin A 2 takımında görev yaptı. 21 Nisan 2013’te Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında ilk kez A takım forması giyen Çalık, bu maçta gösterdiği iyi performans sayesinde takımının vazgeçilmez ismi oldu. Gençlerbirliği’nde çizdiği başarılı grafik sayesinde 2016-2017 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray’a transfer oldu.

Galatasaray Kariyeri İstediği Gibi Gitmedi

Çalık’ın kariyeri Galatasaray’a transfer olduktan sonra düşüşe geçti. Sarı kırmızılılarda 4 sezon top koşturan genç oyuncu, 4 sezonda 56 kere sarı kırmızılı formayı giydi ve 3 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Konyaspor’da Tekrardan Kendine Geldi

Galatasaray’da umduğunu bulamayan Çalık, Ekim 2020’de Galatasaray ile olan sözleşmesini feshetti. Ardından yeşil beyazlı ekiple 2 yıllık sözleşme imzalayan milli futbolcu Konyaspor’da oynadığı 51 maçta 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Milli Takım Kariyeri

17 yaş altı millî takımdan itibaren istikrarlı şekilde millî takımlara çağrılan Çalık, alt yaş kategorilerinde 29 maçta forma giydi

İlk kez 17 Kasım 2015 tarihinde A Milli Takım formasını giyen Ahmet Çalık 8 müsabakaya çıkarken 1 kez fileleri havalandırdı.

AKİL Haber Ajansı olarak hayatını kaybeden başarılı sporcu Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Haber: Ahmet Uluoğlu