Milli Yüzücü Emre Sakçı Dünya Rekoru Kırdı

Türk Milli yüzücü Emre Sakçı, 50 metre kurbağalama finalinde 24.95’lik derecesiyle dünya rekoru kırdı.

Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Şehitkamil Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’nda mücadele eden 24 yaşındaki Fenerbahçeli başarılı Türk yüzücü Emre Sakçı, erkekler 50 metre kurbağalamada 24.95’lik derece elde ederek yarışı ilk sırada tamamlamasının ardından dünya rekorunun sahibi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanından Başarılı Yüzücüye Tebrik Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Türkiye Şehitkamil Arena Kulüpler Arası Yüzme Şampiyonası’nda sporcumuzun mücadelesine tanık olduk, Emre Sakçı artık bir dünya rekortmeni” dedi.

Ayrıca Kasapoğlu, “Türkiye’nin en büyük olimpik yüzme havuzunda, yeni şampiyonlar yetiştireceğiz ve göğsümüz kabarmaya devam edecek” dedi.

Haber: Mekin Coşkun