Müfit Can Saçıntı Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Antalya Ticaret Platformu (ATİP) ile Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu’nun organize ettiği Müfit Can Saçıntı ile “Başarı Aceleye Gelmez” isimli söyleşi Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans salonunda gerçekleşti.

Antalya Ticaret Platformu’nun katkılarıyla Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu’nun düzenlediği söyleşide Müfit Can Saçıntı öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşide Saçıntı hayatından ve anılarından örnekler vererek gençlere hayallerden, öğrenmeye yönelik inançtan ve mutluluğun sırrından bahsetti.

“Gol Yiyince Yenilmiş Sayılmazsın”

Gençlere hayallerinden vazgeçmemeyi en azından denemeleri gerektiğini söyleyen Saçıntı, “Gol yiyince yenilmiş sayılmazsın, yediğinizden fazla atamazsanız yenilirsiniz” dedi. Saçıntı ayrıca, hayalleri gerçekleştirirken asıl engelin kişinin kendisi olduğunu ve bu engelin aşılması gerektiğini de ifade etti.

Öğrenmeyi Öğretmek

Gençlerin çalışmaya ve okumaya inancının kalmadığını belirten Saçıntı, büyüklerin birinci sorumluluğunun çalışmanın önemini ve çalışmaya olan inancın tekrar kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi. Harvard Üniversitesinin yaptığı mutluluk araştırmasını örnek göstererek mutluğun sırrının sevmek ve sevilmek olduğunu ifade eden Saçıntı, etkinliğin son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Haber: Safiye Ünal ve Halime Keser

Fotoğraf: İsa Arı