NATO Toxic Trip-2021 Tatbikatı Antalya’da başladı

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) NATO Toxic Trip-2021 Tatbikatının Antalya’da başladığını Twitter’dan bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından yapılan açıklamada, “NATO Toxic Trip-2021 Tatbikatı, katılımcı birliklerin intikalini tamamlamasıyla 3 Kasım’da Hava Meydan Komutanlığı/Antalya’da başladı. Tatbikat, 12 Kasım 2021’e kadar devam edecek” denildi.

3 Kasım’da Hava Meydan Komutanlığı/Antalya’da başlayan NATO Toxic Trip-2021 Tatbikatı 12 Kasım’da sona erecek.

Fotoğraf: Milli Savunma Bakanlığı

MSB: Tatbikatın Maksadı Askerî İş Birliğine Katkı Sağlamak

Bakanlık tarafından maddeler halinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. NATO Toxic Trip-2021 Tatbikatı; Türkiye’nin ev sahipliğinde, 3-12 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya Hava Meydan Komutanlığında icra edilmektedir.
  2. Tatbikata; a. Millî unsurlar olarak; Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, b. Ayrıca; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Katar, Romanya, Sırbistan, NATO KBRN Mükemmeliyet Merkezi Temsilcileri (Çekya) katılım sağlamaktadır.
  3. Tatbikatın maksadı; NATO ve Barış İçin Ortaklık üyesi ülkelerin Hava Kuvvetleri ve Sağlık KBRN Savunma Unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirerek askerî iş birliğine katkı sağlamaktır.
  4. Tatbikata; Hava Kuvvetlerinden farklı tip ve miktarlarda uçak ve helikopter katılmaktadır.

Haber: Emre Gürlemiş