Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günlerinde Buluştu

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde birbirinden farklı alanlarda faaliyetlerini yürüten öğrenci toplulukları, öğrencilerle tanışmak ve yeni kayıtlar yapmak için kampüs içerisinde yer alan Sevi Yolu’nda stant açtı. İlginin yoğun olduğu tanışma etkinliğinde topluluklar kendilerini tanıtabilmek için yoğun bir çaba gösterdi.

Birinci Amaç İmkân Sağlamak

Tanıtım günlerinde stant açan Bilgisayar Topluluğu başkanı Erdem Ergin, Akil’in sorularını yanıtladı. Toplulukların öğrencilik yaşamında gerçekleşmesi zor olan etkinlikleri kolaylaştırma amacı güttüklerini belirten Ergin, topluluklarıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bilgisayar Topluluğu olarak, Piksel Akademi ve Teknokent ile birlikte Antalya çapında büyük organizasyonlarda yer aldık. Sosyal etkinlikler, eğitimler, konferanslar, söyleşiler, sektörde alanında uzman kişilerle birlikte yaptığımız röportajlar, sosyal medya serimiz ve fiziksel etkinliklerimiz bulunmaktadır. Bu dönemde daha çok proje tabanlı ilerlemeyi düşünüyoruz dolayısıyla proje grupları oluşturacağız.”

Bizim Sistemimizde Öğrenciler Öğrencilere Öğretiyor

Toplulukların genel amacının kariyer ve kişisel gelişim noktasında fırsatlar sunmak olduğunu beliren Huawei Student Developers (HSD) Topluluğu başkanı Eray Eroğlu ise işleyişleriyle ilgili olarak, “Öğrencilerden öğrencilere öğreterek ilerleyen bir sistemimiz var. Alanında uzman yetkili kişilerle de etkinlikler yoluyla birlikte olmaya çalışıyoruz. HSD çiçeği burnunda bir topluluk yaklaşık bir buçuk yıldır aktifiz. Bu süre içerisinde 3 tane yüz yüze etkinlik yaptık. Başımıza gelen deprem felaketinin ardından online olarak yapılan etkinliklerimiz oldu. Önümüzdeki haftalarda tekrar etkinliklerimize başlayacağız” dedi.

Topluluklar Üniversite Öğrencilerine Farklı Perspektifler Sunuyor

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Bedirhan Öksüz ise topluluk tanıtım etkinliğinin farklı alanları bir araya getirmesi açısından kıymetli bulduğunu belirtti. Öksüz ayrıca, “Topluluklar, üniversite öğrencilerine farklı perspektifler sunuyor. Beklentim insanların topluluklar sayesinde ilgilendikleri alanda ilerleyebilmeleri” şeklinde konuştu.

Haber: Taha Yasin Kaya