Öğrenciler Göz Bebeği “Huzur Kitap Kahve Projesine” Veda Ediyor

Gençlik Spor Bakanlığı’nın desteğiyle öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için gerçekleştirilen “Huzur Kitap Kahve Projesi” sona eriyor.

Gençleri, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için Sen Varsan Biz de Varız Derneği’nin yürütmüş olduğu Huzur Kitap Kahve projesi, öğrencilere hem çalışmaları hem de düzenlenen spor, kültür etkinlikleriyle sosyalleşmeleri için konforlu bir alan sunarak ücretsiz çay, kahve, kurabiye gibi ikramlarda bulunuyor. Huzur Kitap Kahve’nin, birçok öğrencinin yaşadığı Gülveren Mahallesi’nde olması da öğrencileri kendine çekiyor. Yaklaşık bir yıldır faaliyetini sürdüren projenin bitimine sayılı gün kalmışken öğrenciler bu durumdan dolayı mutsuz olduklarını belirtiyor.

Öğrenciler için birçok imkân sağlayan Huzur Kitap Kahve, aynı zamanda dalış eğitimi, arama kurtarma ve ilk yardım eğitimi gibi sertifikalı eğitimler de veriyor. Huzur Kitap Kahve’de şiir dinletileri, yazar halk buluşmaları, kitap tahlilleri, müzik dinletileri, satranç turnuvaları ve kişisel gelişim filmleri izleme gibi birçok etkinlik de gerçekleştiriliyor. Huzur Kitap Kahve projesinin başındaki isimler, bu projeyi büyük bir keyifle gerçekleştirdiklerini ve son bulmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını Akil Haber’e açıkladı.

Gençlerin Mutluluğu Onların da Mutluluğu Oluyor

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Huzur Kitap Kahve’ye gelen öğrencilerin boş zamanlarını orada geçirip çay, kahve içip satranç oynamaktan ve ders çalışmaktan çok mutlu olduklarını gözlemlediğini belirterek “Öğrencileri mutlu gördüğümüz için biz de mutluyuz. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz” ifadelerini kullandı.

Gençlerle İletişim Kurmak Bir Başka…

Sen Varsan Biz de Varız Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Fesih Genç, Huzur Kitap Kahve’yi her sabah kendisinin açıp kapattığını ve tüm gününü orada geçirdiğini söylüyor. Genç “Huzur Kitap Kahve’ye gelen öğrencilerle birlikte kitap okuyor, sohbet ediyor ve satranç oynuyorum. Buraya gelen öğrencilerin çoğu genç olduğu için iletişimlerimiz de sağlam oluyor. Gençlerle iletişim kurmak muazzam bir his yaratıyor” diyerek Huzur Kitap Kahve’ye olan bağlılığını belirtiyor.

Gece Gündüz Gençlerin Geleceği İçin Çalışıyorlar

Gençler için Huzur Kitap Kahve’ye benzer yerleri bünyelerinde bulundurduklarını söyleyen Gürhan “Gençlik ve Spor Bakanı ‘Elimizin değmediği son bir genç kalana kadar durmayacağız’ diyor. Biz de bakanımızın talimatını yerine getirmek için gece gündüz gençlerimizin geleceği için çalışmalar yürütüp onlara güzel bir gelecek sunmaya çalışıyoruz” diyerek daima gençlerin yanında olduklarını vurguladı.

Huzur Kitap Kahve’ye veda etmeye hazırlanan öğrenciler ise tek isteklerinin Huzur Kitap Kahve gibi öğrenci odaklı başka projeler yapılması olduğunu belirtiyor.

Haber: Bahar Dalkılıç