Pitbull Saldırısına Uğrayan Minik Asiye’den Sevindiren Haber Geldi

Gaziantep’te oturduğu sitenin bahçesinde oyun oynarken pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayan minik Asiye yoğun bakımdan çıktı.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, geçtiğimiz hafta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından tedavi edildi. Doktorlar başarıyla gerçekleştirilen ameliyatın ardından Asiye’nin yoğun bakımdan çıktığı müjdesini verdi.

Asiye’nin ameliyatını gerçekleştiren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Operatör Doktor Abdulkadir Calavul ise ameliyatın oldukça zor geçtiğini fakat Asiye’de herhangi bir uzuv kaybı olmadığını belirtti.

“Önümüzdeki Hafta Doku Nakli Yapılacak”

Minik kızı ziyaretinin ardından hastane önünde açıklama yapan Başhekim Prof. Dr. Yıldıray Çete ise minik Asiye’nin durumuyla ilgili şunları söyledi:

“Geldiğindeki durumuna göre bugün biraz daha iyi. Ağız yoluyla beslenmesi yapılıyor. Eve gitmek istediğini söyledi. Tedavileri tamamlandıktan sonra minik Asiye sağlıklı bir şekilde evine gidebilir.”

Ayrıca Prof. Dr. Çete, pazartesi veya salı günü Asiye’nin doku nakli sürecinin başlayacağı haberini de verdi.

Tüm Türkiye’yi üzen minik Asiye’nin pitbull saldırısından sonra vatandaşlar bu yasaklı cinsteki köpeklerle ilgili daha fazla denetim sağlanması talebinde bulunuyor.

Haber: Azra Acar